Επί… Σάββα Ξηρού ακμής κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αφού έχουν εξαντλήσει τα περισσότερα ζητήματα για τα οποία μπορούν να συγκρουστούν, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται σήμερα για χάρη τού Σάββα Ξηρού. Η θρυαλλίδα που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τής νέας πολιτικής αντιπαράθεσης ήταν ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την οποία ζητά την αντιμετώπιση με το «δέοντα ανθρωπισμό» του φυλακισμένου για συμμετοχή του στη 17 Νοέμβρη τρομοκράτη, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας. Η ΝΔ, από την πλευρά της, έκανε λόγο για «άκρα» και για «συμπάθεια προς τους τρομοκράτες».

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συμπαραστέκεται στο αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού υποστηρίζοντας πως 11 και πλέον χρόνια μετά από το βαρύτατο τραυματισμό του, τις πολλαπλές σωματικές βλάβες και παρά τα προβλήματα υγείας που υπέστη κατά τον τραυματισμό του και τα επόμενα χρόνια, όπως τύφλωση, κώφωση, σκλήρυνση κατά πλάκας και νευρολογικά προβλήματα, εξακολουθεί να παραμένει κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Η αξιωματική αντιπολίτευση, εξάλλου, επισημαίνει πως το ελληνικό κράτος έχει καταδικαστεί για τη μεταχείριση του Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου το Σεπτέμβριο του 2010.

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ήταν αρκούντως δηκτική: «Αφού δεν κατάφεραν με τις καταθέσεις υπεράσπισης στη δίκη τής 17Ν να αποτρέψουν τις καταδίκες, στο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν τώρα να πετύχουν την αποφυλάκιση του δολοφόνου– τρομοκράτη, παρεμβαίνοντας στη Δικαιοσύνη. Και μετά διαμαρτύρονται όταν τους λένε ακραίους».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Γραφείο Τύπου τής ΝΔ, το οποίο υποστηρίζει πως η συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ προς τους τρομοκράτες όχι μόνο δεν κρύβεται, αλλά παίρνει προκλητικές διαστάσεις», υπενθυμίζοντας προσφάτως δημοσιευθέν άρθρο στην «Αυγή» φίλων και συντρόφων τού Δημήτρη Κουφοντίνα, που ζητούσαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. «Με την ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο υιοθετεί το αίτημα των φίλων τού φυλακισμένου τρομοκράτη, αλλά κι εξαπολύει κι επίθεση στο κράτος, υποστηρίζοντας πως η παραμονή τού Ξηρού στη φυλακή συνιστά απάνθρωπη κι εξευτελιστική μεταχείριση, καθώς και δείγμα εκδικητικότητας του κράτους σε έναν κρατούμενο ειδικής φύσης. Πώς και γιατί οι φυλακισμένοι τρομοκράτες είναι κρατούμενοι ειδικής φύσης μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Ο καθένας, όμως, μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα