«Επενδύσεις για τον τουρισμό»

Η προσέλκυση επενδύσεων για ποιοτικό τουρισμό καθώς και η ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αποτελούν το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» για την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

Όπως ανέφερε η Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στους δύο παραπάνω άξονες προσδοκώντας επιπλέον κέρδη για τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός ανέφερε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού με το υπουργείο Υγείας.

«Ο ελληνικός τουρισμός είναι πολύ ελκυστικός για επενδύσεις. Έχει γίνει πολύ μεγάλη προσπάθεια απλούστευσης των διαδικασιών για επενδύσεις αλλού τύπου με προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού και ειδικών μορφών όπως τον οινοτουρισμό, το θρησκευτικό, πολιτιστικό ή γαστρονομικό τουρισμό» υπογράμμισε η Κεφαλογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Στόχος είναι να επιστρέψουν στη χώρα μας οι τουρίστες χωρίς να σκέφτονται τα προβλήματα στις ανταγωνίστριες όπως η Αίγυπτος. Δεν πρέπει να περιμένουμε τα εξωτερικά γεγονότα για να βελτιωθεί ο τουρισμός. Υπάρχουν αισθήματα αποσταθεροποίησης με όσα γίνονται στην Αίγυπτο, η Ελλάδα έχει συμφέρον να υπάρχει ειρήνη στην ευρύτερη γειτονιά της».

Σε άλλο σημείο, η Κεφαλογιάννη εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της για τη φετινή χρονιά σημειώνοντας πως θα αποφέρει πολλά έσοδα στα δημόσια ταμεία. «Νομίζω ότι θα έχουμε μια χρόνια – ρεκόρ τόσο σε επίπεδο αφίξεων όσο και εσόδων. Πρόκειται για ζεστό χρήμα για το κράτος, που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ».

Ανέφερε τέλος, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει τη δουλειά της και είναι αντιπαραγωγικό να γίνονται συζητήσεις για πρόωρες εκλογές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα