Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ στο πενταετές πλάνο της Wind

Επενδύσεις 500 εκατ. ευρώ από 2016 έως 2020 είναι το πενταετές πλάνο της Wind προκειμένου να φτάσει το 20% στη συνολική αγορά των τηλεπικοινωνιών,, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλός της Νάσος Ζαρκαλής σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος της Wind, Nάσος Ζαρκαλής ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου: «Στο πλάνο που έχει καταρτίσει η εταιρεία για την επόμενη πενταετία προβλέπονται στοχευμένες επενδύσεις σε δίκτυα νέας γενιάς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, οι οποίες και είναι συνέχεια του πλάνου τελευταίας πενταετίας, όπου η εταιρεία προχώρησε σε επενδύσεις ύψους 570 εκατ. ευρώ σε δίκτυα και άδειες (215 εκατ. για νέες άδειες)».

«Το 2015 για την εταιρεία χαρακτηρίζεται ως μια καλή γενικά χρονιά παρότι ο κλάδος σημείωσε μεγάλη πτώση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Είχαμε καθίζηση του κλάδου των τηλεπικοινωνιών», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαρκαλής.
Πάντως, τόσο ο ίδιος αλλά και οι μέτοχοι της εταιρείας είναι αισιόδοξοι για την επόμενη πενταετία και προβλέπουν αύξηση του ΑΕΠ, μείωση της ανεργίας και νέες επιχειρήσεις. “Βλέπουμε ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία, – υπογράμμισε ο κ. Ζαρκαλής – όπως το 2009 ήμουν ανήσυχος για την πενταετία, έτσι τώρα είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Εκτιμούμε πως είναι θέμα χρόνου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση και να ξεκινήσει η ανάκαμψη στην αγορά των τηλεπικοινωνιών».

«Όσον αφορά στο θέμα της φορολογίας στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας, η χώρα μας έχει την δεύτερη υψηλότερη φορολογία. Η εταιρεία αρνείται να επιβάλλει αύξηση φόρων στις υπηρεσίες της. Η φορολογία έχει τεράστιες επιπτώσεις, καθώς, όση φορολογία μπαίνει, τόσο μειώνει την αγορά του σε τηλεφωνία ο πολίτης», διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Wind.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα