Επιμένει η Φώφη για την Κεντροαριστερά

Στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν πως η κυβέρνηση Τσίπρα, μπορεί να διατηρεί την υψηλή δημοφιλία της λόγω του Τσίπρα, όμως ημέρα με την ημέρα φαίνεται η γύμνια της σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης και των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε στην ελληνική κοινωνία.
Γι’ αυτό και η νέα ηγετική ομάδα έχει επιλέξει πέραν από την σκληρή αντιπολίτευση και τις προτάσεις για θέματα που αφορούν την κοινωνία με διττό στόχο. Πρώτον να αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ και δεύτερο να αποδείξουν την γύμνια των στελε΄χων του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και η πρόταση που κατέθεσε η Φώφη Γεννηματά για παράταση εξόφλησης στα τέλη του 2015 για όλες τις επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές που λήγουν έως 31/10. «Οι βίαιες αλλαγές των όρων λειτουργίας της αγοράς έχουν οδηγήσει πολλούς πολίτες και επιχειρήσεις σε αδυναμία πληρωμής. Γεγονός όμως που οφείλεται σε απρόβλεπτους εξωγενείς παράγοντες και δεν αποτελεί παραβίαση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς και των κανόνων συναλλακτικής πίστης» επισημαίνει η κ. Γεννηματά. Υπενθυμίζει δε ότι ανάλογη ρύθμιση έχει γίνει και μετά τις έκτακτες καταστάσεις των πυρκαγιών του 2007. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα κατανοήσει επιτέλους την αναγκαιότητα στήριξης της αγοράς αυτές τις κρίσιμες ώρες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα υιοθετήσει την πρότασή μου» αναφέρει.
Η Κεντροαριστερά
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει την δική του επίθεση φιλίας στην υπόθεση ενιαία Κεντροαριστερά. Όπως είπε και ο νέος γραμματέας Στέφανος Ξεκαλάκης. Ο νέος γραμματέας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο αυτό ακολούθησε μια μονοδιάστατη προσέγγιση στην άσκηση πολιτικής, για τη διαμόρφωση της οποίας έπαψε να συνδιαλέγεται με κοινωνικούς φορείς, με επιμελητήρια, με ανθρώπους της αγοράς, με την παραδοσιακή του βάση. Σήμερα το Κίνημά μας καλείται να συνδιαμορφώσει τον προγραμματικό του λόγο μαζί με τις κοινωνικές & παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, έτσι ώστε προοπτικά μετά και την απομυθοποίηση των «αντιμνημονιακών» δυνάμεων να αποτελέσει την αξιόπιστη λύση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Χώρας».
Σε ότι αφορά τον διάλογο που επιθυμεί να ξεκινήσει η Φώφη Γεννηματά με όλα τα κόμματα και τις κινήσεις που κινούνται στο χώρο της Κεντροαριστεράς υποστήριξε: «Ο διάλογος για την κεντροαριστερά δεν είναι υπόθεση μονάδων, αλλά κοινωνικών ομάδων. Κατά συνέπεια όλοι όσοι εντάσσονται σ’ αυτές της ομάδες έχουν και λόγο και ρόλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια μια κρίση ταυτότητας. Από το ρόλο του πρωταγωνιστή στην νομισματική ενοποίηση, πέρασε σε ρόλο κομπάρσου σε ότι αφορά στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Για να μπορέσει να εμπνεύσει ξανά, οφείλει να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη ρεαλιστική πρόταση με ανθρωποκεντρική διάσταση. Προϋπόθεση για την αναγέννηση του χώρου της κεντροαριστεράς είναι η αποφυγή παντός τύπου ηγεμονισμού. Αυτή είναι η προσέγγιση που έχουμε στο ΠΑΣΟΚ και θα την υπηρετήσουμε στην πράξη υλοποιώντας έτσι τις αποφάσεις του 10ου συνεδρίου μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα