Επιμένει ο Λεβέντης για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης

Την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης οικουμενικής κυβέρνησης τεχνοκρατών ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης, απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και με τη Ν.Δ., λέγοντας ότι, για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει τα δυο μεγάλα κόμματα να υιοθετήσουν τα 9 σημεία της Ένωσης Κεντρώων. Ο κ. Λεβέντης, στο ίδιο θέμα επεσήμανε ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό του κόμματός του να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αλλά πολύ περισσότερο θα ήταν ωφέλιμο να ελέγχει την εκάστοτε Κυβέρνηση και για αυτό το λόγο ζήτησε από τους πολίτες να ενισχύσουν με την ψήφο τους το κόμμα του έτσι ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στις επόμενες εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων προέβλεψε ότι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι την Άνοιξη του 2018, και όπως εξήγησε η Κυβέρνηση δεν θα αντέξει πολιτικά την υλοποίηση του 4ου μνημονίου και των σκληρών μέτρων από το 2019 και μετά. Δήλωσε ακόμη ότι, το 3,5% για πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι πολύ δύσκολος στόχος να επιτευχθεί και για αυτό το λόγο θα προκληθούν πολιτικές εξελίξεις.

Για τις δημοσκοπήσεις ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι γίνονται παιχνίδια και προέβλεψε ότι το κόμμα του θα μπει σίγουρα στη Βουλή, παρότι οι δημοσκοπικές εταιρείες δίνουν ποσοστά μικρότερα του 3% χωρίς αναγωγή.

Για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι απέστειλε επιστολή στη Φώφη Γεννηματά την οποία και ευχαρίστησε για την πρόσκλησή της να παραστεί στο συνέδριο όμως, αυτό όπως είπε δεν κατέστη δυνατό λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Αθηνών.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα