Επιστολή στον Τσίπρα ο δήμαρχος Κορυδαλλού για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Συνεχίζει τις εκκλήσεις στην κυβέρνηση ο δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης για να μην διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής τη Δευτέρα 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού.
Ο κ. Κασιμάτης έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη και δημάρχους των γειτονικών περιοχών.
Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη, στη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό με τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο είχε υποστηριχθεί ότι η επιλογή της αίθουσας στον Κορυδαλλό είχε δρομολογηθεί και αποφασιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση όταν αρμόδιος υπουργός ήταν ο Χ. Αθανασίου και ότι η απόφαση και ευθύνη είναι του εφετείου Αθηνών που επικαλείται δυσκολία ως προς την αντιστροφή των δικαστικών κλήσεων που έχουν αποσταλεί και ότι αν τελικά γινόταν στο Εφετείο θα διαταράσσονταν η λειτουργία των δικαστηρίων.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού που με σημερινή του επιστολή έχει ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το θέμα, σημείωσε ότι υπάρχει το εξής παράδοξο στην όλη υπόθεση: «Ενώ όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί και οι βουλευτές των κομμάτων συμφωνούν ότι η δίκη δεν πρέπει να γίνει στη συγκεκριμένη αίθουσα της πόλης όπου που γειτνιάζει με 11 σχολικές μονάδες, τρεις παιδικούς σταθμούς και δύο αθλητικά κέντρα, παρά ταύτα αναμένεται να ξεκινήσει τη Δευτέρα», τόνισε.
«Δεν θέλω να σκεφτώ καν την περίπτωση να υπάρχουν αντισυγκεντρώσεις και από τους φασίστες», τόνισε ο κ. Κασιμάτης και προειδοποίησε ότι «αντιφασιστικές συγκεντρώσεις θα γίνονται καθημερινά στην πόλη».

Τη Δευτέρα 20 Απριλίου, με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και του δημάρχου Κορυδαλλού, οι υπηρεσίες του δήμου και τα σχολεία της πόλης θα παραμείνουν κλειστά.
Το πρωί της ίδιας ημέρας η «Κίνηση Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» έχει προγραμματίσει αντιφασιστική συγκέντρωση στις 08:00, στη διασταύρωση της λεωφόρου Λαμπράκη με την οδό Χρ. Σμύρνης (Γήπεδο Προοδευτικής) όπου θα συμμετάσχει και η ΑΔΕΔΥ, η οποία, παράλληλα, κηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας (7:30 έως 11:30) για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί πορεία προς τις φυλακές Κορυδαλλού.
Επίσης, τα ναυτεργατικά σωματεία Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής ΕΝ «Ο Στέφενσων», Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων ΕΝ και Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών-Ναυαγοσωστικών, καλούν σε συγκέντρωση στις 20 Απριλίου, στις 8:00, στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα