“Επιτέλους διαπραγματευτείτε σοβαρά”

Ναι μεν τα όσα πρότεινε ο Καμμένος να έκαναν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κυριολεξία να βγουν από τα ρούχα τους και να εκδώσουν ανακοίνωση, όμως στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν στοχοπροσηλωθεί στην μητέρα των μαχών που δεν είναι άλλη από τις διαπραγματεύσεις για το ασφαλιστικό και τις νέες περικοπές που έρχονται στις συντάξεις.

Γι’ αυτό και από την Χαριλάου Τρικούπη καλούν την κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σοβαρά, προκειμένου να μην κοπούν περαιτέρω οι κύριες συντάξεις. Σε ανακοίνωσή της η Χ. Τρικούπη σχολιάζει καυστικά τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας το ερώτημα: «Από την 13η σύνταξη, πέρασαν σε μικρότερη σύνταξη και τώρα ήρθε η ώρα και για την κύρια σύνταξη;».

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ «τις τελευταίες ημέρες η Κυβέρνηση επιχειρεί να επικοινωνήσει ότι δήθεν «δίνει μάχη» με την τρόικα για να μη κοπούν οι κύριες συντάξεις». Υπενθυμίζει πως «τις συντάξεις τις μείωσαν ήδη κατά 3% λόγω αύξησης των εισφορών για περίθαλψη, ενώ μείωσαν σημαντικά και τις κατώτερες συντάξεις, τις πρόωρες και δεσμεύθηκαν και για την κατάργηση του ΕΚΑΣ».

Η Χ. Τρικούπη τονίζει απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι «οφείλουν να διαπραγματευθούν επιτέλους σοβαρά με επιχειρήματα και προτάσεις» και καλεί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ:

  • Να αξιοποιήσουν αυτές που το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δημόσια καταθέσει.
  • Να μην αποδεχθούν καμία νέα μείωση των συντάξεων αξιοποιώντας και την δίκη μας στάση, ως ατού στην διαπραγμάτευση.
  • Να αποδεχθούν την πρόταση της Φώφης Γεννήματα για αύξηση της χρηματοδότησης του ασφαλιστικού, με μέρος των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις.
  • Να μη επαναφέρουν προτάσεις, όπως η αύξηση των εισφορών που υπονομεύουν την οικονομία και την ανάπτυξη. «Αν θέλουν σοβαρά ενίσχυση του διαπραγματευτικού μετώπου, τους περιμένουμε στη Βουλή. Ενώπιον του ελληνικού λαού» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Ο Λοβέρδος

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος σε δηλώσεις του κατηγορεί την κυβέρνηση για την βόμβα του ασφαλιστικού.  Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή είπε πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο στο ασφαλιστικό.  Αναφερόμενος στη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη είπε πως «από τα όσα είπε ο κ. Φλαμπουράρης δεν βγαίνει συμπέρασμα».  Όπως εξήγησε ο κ. Λοβέρδος το ασφαλιστικό είναι βόμβα επειδή δεν υπάρχει ανάπτυξη.

«Η κυβέρνηση έφερε την ύφεση και δυσχέραινε το ασφαλιστικό. Η δική μας κυβέρνηση είχε ανάπτυξη και δεν είχε θέμα ασφαλιστικού. Με την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχε θέμα ασφαλιστικού. Εμείς δώσαμε φτερά και ζωή στο ασφαλιστικό. Ο κ. Τσίπρας με την ύφεση ξανάνοιξε το θέμα», κατέληξε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα