Επιτελικό χαφ και… αντι-Μπεργκ ζήτησε ο Στραματσιόνι

Υπάρχουν «κύκλοι» που «διαρρέουν» ότι το μέλλον του Αντρέα Στραματσιόνι στον πάγκο του Παναθηναϊκό είναι αβέβαιο και πως θα κριθεί από τα αποτελέσματα της ομάδας στα play off. Άπαντες κρίνονται από τα αποτελέσματα της δουλειάς τους. Πάνω στο συγκεκριμένο σκεπτικό στηρίζεται και η σκέψη του Γιάννη Αλαφούζου να διατηρήσει σε κάθε περίπτωση τον Ιταλό τεχνικό στο πόστο του, προκειμένου να δημιουργήσει την ομάδα που θέλει το καλοκαίρι, να δουλέψει πάνω στα δικά του συστήματα και να παρουσιάσει το έργο του στη διάρκεια της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ως εκ τούτου, θέμα προπονητή, στην παρούσα φάση, όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά αντιθέτως, η διοίκηση ζήτησε από τον Ιταλό τεχνικό να του παραδώσει τις εισηγήσεις του. Όπερ και εγένετο. Ο Στραματσιόνι είχε ήδη καταστρώσει τα πλάνα του, τα οποία ανέλυσε στον Γιάννη Αλαφούζο, θέτοντας ως προτεραιότητα δύο πολύ συγκεκριμένες μεταγραφές. Την απόκτηση ενός επιτελικού χαφ και την αντικατάσταση με ισάξιο παίκτη του Μάρκους Μπεργκ. Πώς προέκυψε το τελευταίο; Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή από τα υψηλά κλιμάκια της «πράσινης» διοίκησης, ο Ιταλός τεχνικός ενημερώθηκε ότι από το καλοκαίρι δεν θα μπορεί να υπολογίζει στα πλάνα του τον Σουηδό επιθετικό, καθώς θα παραχωρηθεί σε σύλλογο της Ευρώπης. Η μετακίνηση του Μπεργκ θεωρείται δεδομένη και η μόνη περίπτωση να αποτραπεί η συγκεκριμένη εξέλιξη, θα είναι να τραυματιστεί σοβαρά ο παίκτης. Ο Μπεργκ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες και σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχει ενημερώσει μέσω του ατζέντη του, ότι υπάρχουν πολύ σοβαρές προτάσεις, οι οποίοι θα υποβληθούν πριν τη συμμετοχή του στο Euro 2016 στη Γαλλία, με την Εθνική ομάδα της Σουηδίας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η μεταγραφή που θα πάρει ο επιθετικός του «τριφυλλιού» θα προκαλέσει «σεισμό», καθώς είναι πολύ πιθανό να είναι συμπαίκτης του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και σε επίπεδο συλλόγων! Οι δύο παίκτες συνθέτουν ένα πολύ δυνατό δίδυμο στη Σουηδία, γεγονός που έχει εκτιμηθεί αναλόγως. Να σημειώσουμε ότι ο Ιμπραΐμοβιτς φέρεται να απασχολεί τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ μένει ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν.
Σε κάθε περίπτωση, ο Μάρκους Μπεργκ συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να παραμείνει στο ρόστερ των «πράσινων» και τη νέα αγωνιστική περίοδο, γεγονός που σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αναζητήσει έναν επιθετικό υψηλών προδιαγραφών. Ο Στραματσιόνι έλαβε το «οκ» από τον Αλαφούζο να ξεκινήσει την αναζήτηση στην αγορά που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά. Την ιταλική. Ο Ιταλός έχει ξεχωρίσει τρεις εξαιρετικές περιπτώσεις, τις οποίες διαπραγματεύεται. Το αυτό ισχύει και για τον επιτελικό χαφ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες μας, εξετάζονται δύο ονόματα και από την αγορά της Λατινικής Αμερικής.
Ο σχεδιασμός των «πράσινων» ενόψει του καλοκαιριού στηρίζεται στους δύο αυτούς παίκτες για τον άξονα. Ο Στραματσιόνι θέλει να αλλάξει την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας, να ακολουθήσει βασικές αρχές του ποδοσφαίρου και να κάνει τον Παναθηναϊκό πιο δημιουργικό και πιο συμπαγή. Πολλοί παίκτες θα αποχωρήσουν, μεγάλες αλλαγές θα γίνουν και θα αλλάξει η γενικότερη αγωνιστική φιλοσοφία, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει μεσούσης της περιόδου.

«Τελειώνουν» άμεσα Εσιέν και Βέμερ

Παρελθόν από το ρόστερ του Παναθηναϊκού αναμένεται να αποτελέσουν το αμέσως επόμενο διάστημα τόσο ο Μίκαελ Εσιέν, όσο και ο Γενς Βέμερ, οι οποίοι δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες των «πράσινων» στο διάστημα που αγωνίστηκαν με την πράσινη φανέλα.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού δεν θα περιμένει την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου για να «τρέξει» τις εξελίξεις ενόψει καλοκαιριού. Ήδη έχει ανατεθεί στο νομικό τμήμα να αναζητήσει «διεξόδους» για τη λύση της συνεργασίας με τους δύο παίκτες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κληθεί στην Αθήνα και οι μάνατζέρ τους για συζητήσεις.
Πιο δύσκολη φαντάζει η περίπτωση του Γκανέζου χαφ, καθώς το συμβόλαιό του είναι αρκετά ισχυρό και το «τριφύλλι» θα κληθεί να καταβάλει μεγάλη αποζημίωση, προκειμένου να «σπάσει» τη συνεργασία του με τον παίκτη. Ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να φύγει, αρκεί να ικανοποιηθεί οικονομικά και να βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του.

Οι «Δράκοι» έρχονται στην Αθήνα για τον Μεχντί Αμπέιντ, καθώς ετοιμάζονται να προσφέρουν το ποσό των τριών εκατ. ευρώ, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των «πράσινων».
Ο παίκτης παρακολουθείται εδώ και καιρό από την πορτογαλικό σύλλογο, ο οποίος ζήτησε συστάσεις και από τον συμπατριώτη του Γιασίν Μπραχίμι. Ο τελευταίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον παίκτη του «τριφυλλιού», ο οποίος αποκτήθηκε από τη Νιουκάστλ μετά από… αρκετές περιπέτειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πορτογαλία, σκάουτερ των «Δράκων» παρακολούθησε τον Αμπέιντ στα παιχνίδια με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, καταγράφοντας τις κινήσεις του.
Στον Παναθηναϊκό τηρούν σιγή ιχθύος, ωστόσο παρασκηνιακά είναι ενήμεροι για το ενδιαφέρον του πορτογαλικού συλλόγου και έχουν διαμηνύσει το ποσό με το οποίο είναι διατεθειμένοι να καθίσουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα