Επιχαίρει κι ο Κρ. Αρσένης για την ήττα Πάχτα

Ο Κρίτων Αρσένης βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που πανηγυρίζουν για την εκλογική ήττα τού Χρήστου Πάχτα στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε καταθέσει σειρά ερωτήσεων στην απερχόμενη Ευρωβουλή για την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, χαρακτηρίζει με νέα δήλωσή του την όλη διαδικασία παράνομη και παράλογη.

Διαβάστε τη δήλωση Αρσένη:

«Για επτά ολόκληρες ώρες προσπάθησε να αποσιωπήσει παράνομα το υπουργείο Εσωτερικών την ανατροπή μιας πολιτικής ορόσημο της κυβέρνησης, ενός προσωπικού στοιχήματος του κ. Σαμαρά. Για επτά ώρες είχαμε ελάχιστη ενσωμάτωση των εκλογικών αποτελεσμάτων του Δήμου Αριστοτέλη, του Δήμου όπου πραγματοποιείται η καταστροφική εξόρυξη στις Σκουριές. Για επτά ώρες τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας πανηγύριζαν στα κανάλια τη νίκη του κ. Πάχτα ως δείγμα αποδοχής της εξόρυξης. Όσο κι αν την αποσιωπούν όμως, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Με 51,1% και από τον πρώτο γύρο, οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη επέλεξαν την ανατροπή και καταψήφισαν την εξόρυξη χρυσού επιλέγοντας τον υποψήφιο που αναδείχτηκε μέσα από δημοψήφισμα του κινήματος στις Σκουριές, Γιάννη Μίχου.

Τώρα είναι η κυβέρνηση που σιωπά. Η διαδικασία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές είναι παράνομη και παράλογη. Θα οδηγήσει στην αποστράγγιση του υδροφόρου ορίζοντα έως 140 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προκειμένου να αλεστεί το βουνό για να εξορυχτούν ελάχιστα γραμμάρια χρυσού ανά τόνο χώματος, ενώ θα εκλύονται 3.000 με 4.000 τόνοι τοξικής σκόνης κάθε ώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα