Εποχή Σκίμπε με αυστηρό άβατο!

Δεν έχει πολλές μέρες που ανέλαβε ο Μίκαελ Σκίμπε την Εθνική μας ομάδα του ποδοσφαίρου, ωστόσο ήδη τρεις μικρές κινήσεις είναι δείγμα της νοοτροπίας και της φιλοσοφίας του. Ο Γερμανός προπονητής φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το άκρως πετυχημένο μοντέλο του Ότο Ρεχάγκελ που δεν άκουγε κανέναν, δεν έκανε χάρες και απέκλειε παικταράδες από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα – βλέπε Γεωργάτο και Ζήκο – χωρίς να δίνει εξηγήσεις.

Ο Μίκαελ Σκίμπε προφανώς και δεν απέκλεισε ακόμη κανέναν ποδοσφαιριστή από την Εθνική, άλλωστε μόλις χθες Παρασκευή προέβη στην πρώτη του κλήση. Ωστόσο, πρόλαβε και απέκλεισε τους… δημοσιογράφους και μάλιστα από δύο χώρους. Τον Άγιο Κοσμά και τα… αεροπλάνα! Και εξηγούμαστε:

Πρώτη προπόνηση, κλειστή για όλους!

Σήμερα Σάββατο, 6/11, η Εθνική μας ομάδα θα συγκεντρωθεί στις εγκαταστάσεις του Αγίου Θωμά εν’ όψει των φιλικών αναμετρήσεων με το Λουξεμβούργο και την Τουρκία. Θυμίζουμε ότι τα φιλικά παιχνίδια δεν είναι παίξε-γέλασε, καθώς μετράνε στην ειδική βαθμολογία της FIFA. Όσο πιο εύκολος ο αντίπαλος, τόσο περισσότερες πιθανότητες για νίκη, αλλά τόσο μεγαλύτερο και το ρίσκο, καθώς τυχόν κακό αποτέλεσμα θα επιφέρει αρνητικούς πόντους. Απόδειξη του πόσο μεγάλη σημασία έχει το κάθε παιχνίδι, η νίκη επί της Ουγγαρίας με 4-3 που μας ανέβασε επτά θέσεις στην κατάταξη.

Στην πρώτη λοιπόν, συνάντηση, οι δημοσιογράφοι δεν θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το πώς προπονείται ο Μίκαελ Σκίμπε τους ποδοσφαιριστές, καθώς έδωσε εντολή να πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών. Όχι ότι είναι ο μόνος που επιλέγει αυτή την τακτική, ωστόσο είναι ένα δείγμα γραφής, καθώς αν ήθελε να κάνει δημόσιες σχέσεις, θα επέλεγε φυσικά μία ανοιχτή προπόνηση.

Σε άλλες πτήσεις οι δημοσιογράφοι

Η επιλογή του αυτή έρχεται και δένει με την επόμενη, δηλαδή των αποκλεισμό των Ελλήνων εκπροσώπων του Τύπου από το αεροπλάνο της αποστολής. Οι ρεπόρτερ θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό με άλλες πτήσεις και δεν θα έρχονται σε άμεση επαφή με την  αποστολή.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί το ήθος των Ελλήνων ρεπόρτερ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έκριναν με καλό μάτι την κίνηση αυτή, παρά το ότι ακούγεται λίγο ενοχλητική. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι η εύρυθμη λειτουργία της Εθνικής μας ομάδας και όχι των δημοσιογράφων που καλύπτουν το ρεπορτάζ, οι οποίοι άλλωστε μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους χωρίς να συνταξιδεύουν με την αποστολή!

Επιστροφή του Τζαβέλλα!

Επί Ότο Ρεχάγκελ, για όποιον δεν θυμάται, υπήρχε κουβέντα γύρω από το αν πρέπει να βρίσκονται μαζί στην Εθνική ο Τσιάρτας και ο Νικολαϊδης, οι οποίοι είχαν έρθει σε σύγκρουση στην ΑΕΚ, όταν ο Ντέμης ως νέος διοικητικός ηγέτης της Ένωσης είχε θέσει θέμα περικοπής των δεδουλευμένων. Ο Γερμανός δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για την κόντρα αυτή και καλά έκανε, καθώς ο Νικολαϊδης με τα γκολ του στην προκριματική φάση και ο Τσιάρτας με τις μαγικές του ασίστ βοήθησαν στο έπος της Πορτογαλίας, με την μεταξύ τους κόντρα να μένει στους Θρακομακεδόνες.

Φαίνεται πως στην ίδια συνομοταξία ανήκει και ο Μίκαελ Σκίμπε. Παρά το ότι ενημερώθηκε πως είχε δημιουργηθεί στο πρόσφατο παρελθόν θέμα μεταξύ του Τζαβέλλα και διεθνών του Ολυμπιακού, κάλεσε κανονικά στην Εθνική ομάδα τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος εδώ που τα λέμε διανύει περίοδο φόρμας, παρά το ότι ο Δικέφαλος δεν είναι και στα καλύτερά του. Αν ο Σκίμπε καταφέρει με το καλημέρα να δημιουργήσει πνεύμα ομοψυχίας στα αποδυτήρια της Εθνικής, τότε μαγκιά του. όλοι όσοι βλέπουμε μπάλα, καταλαβαίνουμε πως αυτό λείπει από την ομάδα σήμερα.

Καιρός και για αγωνιστική ανάκαμψη

Μένει να δούμε αν ο Σκίμπε θα καταφέρει με το καλημέρα να βελτιώσει και την αγωνιστική εικόνα της ομάδας, που με την Ουγγαρία έδειξε ότι έχει ταλέντο, αλλά ότι είναι ακατέργαστο. Η συγκυρία είναι ευνοϊκή, καθώς το Λοξεμβούργο προσφέρεται! Οι 25 παίκτες που επέλεξε είναι οι εξής: Καρνέζης, Καπίνο, Βελλίδης (τερματοφύλακες), Βύντρα, Τοροσίδης, Κίτσιου, Σιόβας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Μόρας, Χολέμπας, Τζαβέλλας, Πέτσος (αμυντικοί), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης, Πέλκας, Νίνης, Φορτούνης, Αθανασιάδης (μέσοι), Μήτρογλου, Καρέλης, Αραβίδης, Γιάννου (επιθετικοί). Καλή επιτυχία σε αυτό το νέο ξεκίνημα!

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα