Απάντηση χωρίς… απαντήσεις!

Αίσθηση έχει προκαλέσει το τελευταίο ρεπορτάζ που δημοσίευσε η «Α» στο προηγούμενο φύλλο της (Φ. 702, 31 Οκτωβρίου 2015) αναφορικά με τα έργα και τις ημέρες του κ. Αντώνη Στεργιώτη στην προεδρία της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων (ΕΕΕΠ).

 

Δεν εξηγείται αλλιώς η οργίλη επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα μας ο κ. Στεργιώτης, κατηγορώντας την εφημερίδα μας ότι συστηματικά(;) κατασυκοφαντεί(;) τον ίδιο και τους εργαζόμενους της Επιτροπής. Για τους μη γνωρίζοντες, να πούμε ότι η επιστολή-απάντηση του κ. Στεργιώτη εστάλη με αφορμή την αποκάλυψη της «Α» ότι 70 υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής φιλοξενήθηκαν επί διήμερο σε ξενοδοχείο της Ερέτριας στην Εύβοια, με έξοδα που βάρυναν το ταμείο της ΕΕΕΠ. Να πούμε, επίσης, ότι στο ίδιο ρεπορτάζ το κυρίαρχο ζήτημα δεν ήταν αυτό καθ’ αυτό το weekend που διοργάνωσε για τα στελέχη της η ΕΕΕΠ, αλλά η εύλογη απορία (και είναι σαφής η ουσία του ερωτήματός μας σε όποιον διαβάσει το ρεπορτάζ χωρίς προκαταλήψεις) αν στην Ελλάδα του 2015 επιτρέπεται μια ανεξάρτητη μεν αλλά δημόσια αρχή να ξοδεύει τα όποια λίγα ή πολλά χρήματα για τέτοιου είδους εκδηλώσεις, όταν μάλιστα η ίδια με απoφάσεις της (βλέπε περίπτωση VLT’s) ζημιώνει το Δημόσιο και κατά συνέπεια και το ταμείο της.

 

Η επιστολή του κ. Στεργιώτη

Για να έχουν οι αναγνώστες την πλήρη εικόνα του θέματος, δημοσιεύουμε αναλυτικά την επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ στην «Α» και η οποία έχει ως εξής:

«Με έκπληξη και προσοχή, διαβάσαμε το δημοσίευμα της εφημερίδας “Η Αποψη”, στις 31 Οκτωβρίου 2015, με τίτλο “Ξεφάντωμα Στεργιώτη (με λεφτά του Δημοσίου)”, το οποίο αποτελεί κρεσέντο κατάφωρης συκοφάντησης έναντι των εργαζομένων, των μελών και του προέδρου της Ε.Ε.Ε.Π.

»Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρει ωμούς χαρακτηρισμούς και ανακρίβειες που αγγίζουν τα όρια της χυδαιότητας όπως “το ψυχοπαίδι του Βαρουφάκη”, όπως χαρακτηρίζει τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), Αντώνη Στεργιώτη, “..είχε τη φαεινή ιδέα να υπάρξει μια κίνηση σύσφιγξης των σχέσεων των εργαζομένων”, “.. οργάνωσε μια ακριβοπληρωμένη φιέστα δυο ημερών σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Ερέτρια για…”, “..με τσιφτετέλια και χορούς της κοιλιάς, με διαμονή σε πανάκριβες σουίτες”, “τιμές για κάθε σουίτα του ‘Negroponte’ είναι 140 ευρώ” και φαγοπότια, με λεφτά του Δημοσίου”. Και επειδή “..σε χαλεπούς καιρούς για τη χώρα, ‘λεφτά υπάρχουν’ ” για την Επιτροπή κ.ά.

»Επιπλέον, γίνεται χρήση παραπλανητικών σκηνοθετικών τεχνασμάτων και μεθόδων που απευθύνονται στο υποσυνείδητο ή εγγίζουν τα όρια του συνειδητού καθώς στο δημοσίευμα αναρτώνται εικόνες του Προέδρου, του πεντάστερου ξενοδοχείου “Negroponte”, χορεύτριες oriental και ακριβώς δίπλα φράσεις όπως “..διακρίθηκε ιδιαίτερα στο χορό της κοιλιάς..”.

»Η επίθεση της εφημερίδας προς την Ε.Ε.Ε.Π. και προσωπικά στον Πρόεδρό της, Αντώνη Στεργιώτη, δεν είναι η μοναδική. Συστηματικά, η εφημερίδα το πράττει με παντελώς αναληθή και προσβλητικά δημοσιεύματα. Επιπλέον, αναφέρεται, ότι η Ε.Ε.Ε.Π. και ο Πρόεδρός της, “θα απαξιώσει να απαντήσει”.

»Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε ότι ουδέποτε ο Πρόεδρος αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιοδήποτε αίτημα της εφημερίδας ή του δημοσιογράφου σας για διασταύρωση των στοιχείων, καθώς ουδέποτε δεν ζητήθηκε άποψη σε κανένα από τα ζητήματα που έχετε αναπτύξει σχετικά με τα θέματα της Ε.Ε.Ε.Π. Αν το είχατε πράξει, έστω και με ένα τηλεφώνημα, δεν θα γράφατε τέτοιες αναληθείς πληροφορίες και δεν θα αφήνατε αιχμές και υπονοούμενα χωρίς πραγματική βάση.

»Πέραν τούτου, το δημοσίευμα αναφέρει ότι το προσωπικό της Ε.Ε.Ε.Π. φιλοξενήθηκε στο “ξενοδοχείο NEGROPONTE προς 140 € τη βραδιά σε σουίτα χωρίς σε αυτό να συμπεριλαμβάνονται η διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό) και το μπαρ”, υπονοώντας δαπάνη για 70 άτομα 19.600€.

»Η αλήθεια είναι ότι πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Miramare Hotel που σίγουρα δεν είναι πεντάστερο στην Ερέτρια σε χαμηλή τουριστική περίοδο στις 10-11 Οκτωβρίου 2015. Η δαπάνη ανήλθε για 70 άτομα σε 4.375 ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των φόρων), ήτοι 31,25€ το άτομο για κάθε διανυκτέρευση και πλήρη διατροφή. Να σημειωθεί ότι στο παραπάνω κόστος, συμπεριλαμβάνεται και η δαπάνη για τη χρήση της αναγκαίας εκπαιδευτικής υποδομής και εξοπλισμού (συνεδριακή αίθουσα, οπτικοακουστικός εξοπλισμός, κ.λ.π.).

»Η Ε.Ε.Ε.Π. πραγματοποιεί ετησίως προγράμματα εκπαίδευσης των εργαζομένων της με σκοπό να τους εξειδικεύσει στον ιδιαίτερο χώρο των παιγνίων. Άλλωστε, θα πρέπει να γνωρίζετε, αφού με τόσο ζέση παρακολουθείτε το έργο της Ε.Ε.Ε.Π., ότι πρόκειται να συγκροτηθεί το μητρώο ελεγκτών της Ε.Ε.Ε.Π.

»Σε αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε ο έλεγχος και η σωστή εποπτεία στα τυχερά παίγνια είναι επιβεβλημένα. Οι εντατικοί έλεγχοι που πρόκειται να πραγματοποιηθούν, πρέπει να διέπονται από αρχές και διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες. Οι ελεγκτές αυτοί με πρωτοβουλία της Αρχής προετοιμάζονται με τρόπο μεθοδικό και οργανωμένο στο πλαίσιο διεθνών ελεγκτικών προτύπων.

»Στο ανωτέρω πλαίσιο και του ετήσιου ειδικού και στοχευμένου προγράμματος πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση του προσωπικού. Ειδικότερα, αυτή τη φορά αφορούσε την “Εκπαίδευση του προσωπικού στην εφαρμογή ελεγκτικών και διοικητικών διαδικασιών”. Το φετινό εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείτο από τρεις ενότητες:

α) Οργάνωση του ελεγκτικού έργου της Ε.Ε.Ε.Π. – Διαδικασίες διεξαγωγής του (Έλεγχοι καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, Η φιλοσοφία του Ελεγκτικού Έργου της Ε.Ε.Ε.Π. – Αρχές και κανόνες δεοντολογίας των Ελεγκτών, Τα Διεθνή και Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα, Το θεσμικό πλαίσιο του Ελεγκτικού Έργου της Ε.Ε.Ε.Π.).

β) Το νέο Σχέδιο Δράσης της περιόδου 2016-2018, καθώς και ο τρόπος παρακολούθησης της υλοποίησής του.

γ) Ηλεκτρονική Διαχείριση εγγράφων, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, eprotocol.

»Κατόπιν αυτών των διευκρινίσεων, και προς αποκατάσταση της αλήθειας και των ιδιαιτέρων βαρέων χαρακτηρισμών των προσώπων που αμέσως ή εμμέσως (εργαζόμενοι, μέλη και ο πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π.) θίγεται η προσωπικότητα και η ακεραιότητά τους, καλείται η εφημερίδα “Η Άποψη” να δημοσιεύσει την απάντησή μας, στην ίδια σελίδα, όπου έγινε η δική της δημοσίευση. Σε κάθε περίπτωση, επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας».

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «Α»

Δεν αντιδικούμε, δημοσιογραφούμε

Αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα περί «κατάφωρης συκοφάντησης έναντι των εργαζομένων, των μελών και του προέδρου της Ε.Ε.Ε.Π.» και τις σχετικές νομικές απειλές προς την εφημερίδα μας, κατ’ αρχάς οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η «Α» δεν δημοσιογραφεί για να σπιλώσει ή να συκοφαντήσει πρόσωπα, αλλά για να ενημερώσει τους πολίτες και να βοηθήσει στο μέτρο που της αναλογεί στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Αν σε αυτή μας την προσπάθεια το μόνο που έχει να μας κατηγορήσει ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ είναι ότι συκοφαντήθηκε ο ίδιος, τα μέλη και οι εργαζόμενοι στην Επιτροπή της οποίας προΐσταται, επειδή το διήμερο 10-11 Οκτωβρίου 2015 δεν έμειναν στο ξενοδοχείο Negroponte –όπως εμείς γράψαμε εκ παραδρομής– αλλά σε άλλο ξενοδοχείο της Ερέτριας (Miramare Hotel) μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, ας δεχθεί τις απολογίες μας.

Αν, επίσης, το εν λόγω διήμερο δεν ήταν «ξεφάντωμα», όπως μεταφορικά το χαρακτηρίσαμε, αλλά μέρος της ετήσιας εκπαιδευτικής διαδικασίας που εφαρμόζει η ΕΕΕΠ στους εργαζομένους της προκειμένου οι τελευταίοι να εξειδικεύονται στον ευαίσθητο χώρο των παιγνίων, ακούμε τη διευκρίνιση με μεγάλη ικανοποίηση, αλλά έχουμε την απορία: γιατί η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έγινε σε μια αίθουσα του Δημοσίου (ΟΑΚΑ, ΣΕΦ, κ.λπ.), ώστε να αποφευχθούν δαπάνες μεταφοράς, σίτισης, διαμονής κ.λπ.;

 

Για την ταμπακιέρα ούτε λόγος…

Ωστόσο, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι το ρεπορτάζ το οποίο ενόχλησε και για το οποίο αισθάνθηκε την ανάγκη να απαντήσει ο κ. Στεργιώτης δεν εξαντλείτο στη σελίδα με το διήμερο στην Ερέτρια. Συνεχίζεται στη διπλανή σελίδα με τον τίτλο «Το “δώρο” των 6 εκατ. ευρώ στον παράνομο τζόγο και το παιχνίδι της τυφλόμυγας». Εκεί αναφέρουμε ότι από το καλοκαίρι που ο κ. Στεργιώτης ανέλαβε τα καθήκοντά του άλλαξε μονομερώς ο κανονισμός για τα παιγνιομηχανήματα του ΟΠΑΠ (τα γνωστά VLTs) και επιπλέον «διόρισε φίλους και πρώην συνεργάτες του από το Καζίνο Λουτρακίου στην ΕΕΕΠ, τους έχρισε στην πορεία εξωτερικούς συνεργάτες δίνοντάς τους δουλειές χιλιάδων ευρώ και άλλα πολλά».

Το δε αποτέλεσμα των ενεργειών του προέδρου της ΕΕΕΠ είναι να έχει παγώσει το project με τα νέα καταστήματα «play» του ΟΠΑΠ, τη στιγμή μάλιστα που οι δανειστές της χώρας ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στην κυβέρνηση (κι αυτή με τη σειρά της στους πολίτες μέσω της αύξησης της φορολογίας και των χαρατσιών) για τα επιπλέον 225 εκατ. ευρώ από φόρους που θα χαθούν το 2016, πλέον των προϋπολογισμένων για τη φετινή χρονιά 35 εκατομμυρίων που ήδη χάθηκαν.

«Δηλαδή, αυτό ήταν τελικά το έργο κατά του παράνομου τζόγου; Να μπλοκάρονται οι νόμιμοι, και οι παράνομοι να συνεχίζουν το πάρτι; Να στέλνονται στο πυρ το εξώτερον 35.000 νόμιμα VLTs, και την ίδια ώρα 100.000 με 120.000 παράνομα να εξακολουθούν να λειτουργούν σαν να μη τρέχει τίποτε;» αναρωτιόμασταν στο ίδιο ρεπορτάζ.

Τελευταίο αλλά όχι έλασσον: επειδή στις παρακείμενες στήλες υπάρχει συνέχεια του ρεπορτάζ, όπου ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον κ. Στεργιώτη με βάση άλλο δημοσίευμα της εβδομαδιαίας οικονομικής εφημερίδας «Deal», είναι αυταπόδεικτο πως ούτε η «Α», ούτε άλλοι συνάδελφοι, πολλώ δε μάλλον ούτε ο βουλευτής κ. Νικολόπουλος, είμαστε προκατειλημμένοι εναντίον του κ. Στεργιώτη. Αυτό που προφανώς όλοι αναζητούν είναι η αλήθεια και η διαφάνεια. Και σε αυτή την αναζήτηση τουλάχιστον η «Α» δεν αντιδικεί με κανέναν. Απλώς δημοσιογραφεί…

Όπως διαπιστώνεται από το κείμενο της επιστολής του κ. Στεργιώτη, οποιαδήποτε απάντηση που να αφορά τα VLT’s και την εργασιακή σχέση της επιτροπής του με τον κ. Παναγέα εκλείπει. Δηλαδή, για την ταμπακιέρα ούτε λόγος…

Αν, λοιπόν, οι «χυδαιότητες» –κατά τον κ. Στεργιώτη– του ρεπορτάζ της εφημερίδας μας εντοπίζονται στα χιουμοριστικά εδάφια για την επίδοσή του στον χορό της κοιλιάς, τότε για να άρουμε τη χυδαιότητα μπορούμε να επανορθώσουμε γράφοντας ότι μαζί με την κυρία Κόκλα δεν χόρεψαν τον χορό της κοιλιάς αλλά μια χορογραφία από τη «Λίμνη των Κύκνων»…

Και βέβαια διακηρύσσουμε την άποψή μας ότι χυδαιότητα δεν είναι ο οποιοσδήποτε χορός, αλλά η επιλεκτική και σκόπιμη κωλυσιεργία με την οποία στερείς σε εργαζόμενους τη δυνατότητα να έχουν εργασία για να συντηρούν τις οικογένειές τους.

 

 

Μέχρι τη Βουλή το θέμα Στεργιώτη

Ακόμη και αν υποστηριχτεί ότι η «Α» για κάποιον… εξωγήινο λόγο έχει προηγούμενα με τον κ. Στεργιώτη, θα πρέπει να ισχυριστεί το ίδιο και για τον εκλεγμένο βουλευτή του ελληνικού Κοινοβουλίου, Νίκο Νικολόπουλο. Το λέμε αυτό διότι ο Αχαιός πολιτικός, πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, κατέθεσε προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (Αρ. Πρ.: 689/36/30.10.2015) με θέμα «“ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ” ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΕΕΠ και οι σφοδρές αντιδράσεις για το πάγωμα του mega project του OΠAΠ».

Ειδικότερα, στην ερώτησή του ο κ. Νικολόπουλος επικαλείται μεταξύ άλλων κι ένα άλλο δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας «Deal», η οποία εν πολλοίς εγκαλεί τον κ. Στεργιώτη για τα ίδια πράγματα. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ζητά να μάθει αρμοδίως «τι συμβαίνει με τον διορισθέντα και εν συνεχεία παυθέντα από την επιτροπή ελέγχου του ΟΠΑΠ στενό φίλο και συνεργάτη του κ. Αντώνη Στεργιώτη που ζητά 3,5 εκ. ευρώ και ο οποίος επέστρεψε διά της πλαγίας οδού».

Ο βουλευτής εξηγεί ότι στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα του οποίου ηγείται «απευθύνθηκαν αρκετοί πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ, οι οποίοι εκπροσωπούν εκατοντάδες οικογένειες, αν συμπεριλάβουμε και τους εργαζομένους, οι οποίοι είχαν λάβει άδειες προκειμένου να ξεκινήσουν τη λειτουργία των καταστημάτων τους, αλλά μένουν ξεκρέμαστοι κινδυνεύοντας, όπως λένε, με οικονομική καταστροφή!».

Και συνεχίζει την ερώτησή του ως εξής:

«Το ήδη βαρύ κλίμα που επικρατεί στο εν λόγω θέμα, ήρθε να επιβαρύνει και το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της έγκριτης οικονομικής εφημερίδας “Deal” στο φύλλο στις 23.10.2015. Συγκεκριμένα στο εν λόγω ρεπορτάζ με τίτλο “«ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ» ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΕΡΓΙΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΕΕΠ”, αναφέρονται τα εξής:

»“To εάν εξακολουθούν να ‘πέφτουν βροχή’ οι αιτήσεις στην EEEΠ για να ελέγξει νέα καταστήματα που θέλουν να πάρουν άδεια εγκατάστασης για τα VLTs, όπως ισχυρίζεται η Eπιτροπή στην ‘απάντησή’ της απέναντι στις σφοδρές αντιδράσεις για το πάγωμα του mega project του OΠAΠ, μένει να αποδειχθεί.

»”Γιατί την ίδια ώρα όσοι μπήκαν ήδη, υφίστανται μεγάλη οικονομική ζημιά, καθώς βλέπουν τα μαγαζιά με το σήμα Play θεόκλειστα, ενώ ο “λογαριασμός’ (νοίκια, κοινόχρηστα κλπ) τρέχει. Tο project πήγε πίσω μέχρι νεωτέρας, μετά την πρωτοβουλία Στεργιώτη να αλλάξει στο παρά πέντε τον κανονισμό λειτουργίας, προκειμένου, όπως συνάγεται από την ίδια ‘απάντηση’, να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από τον ‘εθισμό’ και κατ’ εφαρμογή της νέας κοινοτικής οδηγίας για ‘αυστηροποίηση’ των κανόνων στα τυχερά παιχνίδια.

»”Όσο για τους ισχυρισμούς ότι δεν προκαλείται οικονομική ζημιά από την καθυστέρηση, μάλλον δεν πείθουν κανέναν, γιατί αν τα νόμιμα ‘φρουτάκια’ έμπαιναν μπροστά και ρόλαραν είναι βέβαιο ότι θα έφερναν στο κρατικό ταμείο τα 35 εκατ. φέτος –όπως αναμένεται και γράφεται στον προϋπολογισμό–, να φέρουν 226,8 εκατ. το 2016, όταν ‘καλπάζουν’ τα παράνομα”.

»Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταματούν εδώ καθώς στη συνέχεια του ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:

“Κουβέντα, όμως, δεν υπάρχει για τα περί του στενού φίλου και συνεργάτη του Aντ. Στεργιώτη, Δ. Παναγέα. O οποίος, όπως είναι γνωστό, τοποθετήθηκε στην τριμελή επιτροπή ελέγχου του OΠAΠ (18/6/15), ενώ βρίσκεται στα δικαστήρια με τον Οργανισμό διεκδικώντας 3,5 εκατ., αλλά, μετά το σάλο που ξέσπασε απομακρύνθηκε για να επιστρέψει ‘διά της πλαγίας’. Tην προηγούμενη εβδομάδα γράψαμε ότι έχει πλέον σχέση ‘εξωτερικού συνεργάτη’ και για του λόγου το αληθές δημοσιεύουμε σήμερα το σχετικό ένταλμα πληρωμής 2.952 ευρώ (‘Δαπάνη για νομική συνδρομή της EEEΠ για την υποβολή απόψεων και παρατηρήσεων επί 2 προδικαστικών ερωτημάτων ενώπιον του ΔEE’). Tο ταμείο της Επιτροπής πάντως φαίνεται ιδιαίτερα ‘απλόχερο’, αν κρίνουμε ότι στις 2 Ιουλίου έδωσε 14.760 ευρώ για την ‘εκπόνηση ειδικής μελέτης για την δημόσια εικόνα και υποβολή προτάσεων στρατηγικής και επικοινωνίας”.

»Κατόπιν αυτών, ερωτάσθε:

  1. Για ποιο λόγο ο κ. Στεργιώτης αποφάσισε να αλλάξει στο παρά πέντε τον κανονισμό λειτουργίας;
  2. Σύμφωνα με τον κ. Στεργιώτη αυτό έγινε να προστατεύσει το κοινωνικό σύνολο από τον “εθισμό” και κατ’ εφαρμογή της νέας κοινοτικής οδηγίας για “αυστηροποίηση των κανόνων στα τυχερά παιχνίδια”, πώς είναι δυνατόν να είχε προβλέψει κάτι τέτοιο, αφού άλλαξε τον κανονισμό από τον Ιούλιο;
  3. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της EEEΠ, να υποθέσουμε, με ό,τι σημαίνει αυτό, ότι ο προηγούμενος κανονισμός επί προεδρίας κ. Γιαννακόπουλου άφηνε απροστάτευτη την κοινωνία;
  4. Για ποιο λόγο η επιτροπή έδωσε 14.760 ευρώ στις 2/7 για την “εκπόνηση ειδικής μελέτης για την δημόσια εικόνα και υποβολή προτάσεων στρατηγικής και επικοινωνίας”; Με ποια διαδικασία ανέθεσε τη μελέτη;
  • Να κατατεθεί η προκήρυξη, τα σχετικά πρακτικά και οι συμβάσεις ανάθεσης; Ποια εταιρεία την ανέλαβε; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης αυτής;
  1. Αληθεύει το γεγονός ότι αν τα νόμιμα “φρουτάκια” έμπαιναν μπροστά και ρόλαραν θα έφερναν στο κρατικό ταμείο τα 35 εκατ. φέτος –όπως γράφεται στον προϋπολογισμό–, ότι θα φέρουν 226,8 εκατ. το 2016;
  2. Αληθεύει το γεγονός ότι ο κ. Δ. Παναγέας που ενώ απομακρύνθηκε από την τριμελή επιτροπή ελέγχου του ΟΠΑΠ έχει πλέον σχέση “εξωτερικού συνεργάτη”; Και αν ναι, ποια είναι η επίσημη τοποθέτηση για το εν λόγω ζήτημα; Αυτό είναι νόμιμο και αν ναι είναι και ηθικό;
  3. Πότε θα ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε οι πράκτορες VLTs του ΟΠΑΠ να μη μένουν ξεκρέμαστοι κινδυνεύοντας, με οικονομική καταστροφή;
  • Να μας καταθέσετε αναλυτικό χρονοδιάγραμμα».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα