«Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015»

Άνοιξε η αυλαία για τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» στον Πειραιά, με την παρουσίαση των βιβλίων «Ταξίδια στο Αιγαίο με πλοηγό την ιστορία» και «Ταξίδια στο Ιόνιο με πλοηγό την ιστορία»  που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο.

Ο  δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης απηύθυνε χαιρετισμό, ενώ  το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε, μεταξύ άλλων, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» κ. Πέτρος Κόκκαλης.

Ομιλητές ήταν ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών καθ. Ταξιάρχης Κόλιας.

Για τα βιβλία μίλησαν οι επιμελητές της έκδοσης, μέλη του Ινστιτούτου Ιστορικών Ερευνών κ.κ. Ευγενία Δρακοπούλου και Δημήτρης Δημητρόπουλος, η Χριστίνα Αγριαντώνη, καθ. Ιστορίας του Παν. Θεσσαλίας και η Ερασμία Σταυροπούλου καθ. της Νεοελληνικής Φιλολογίας του Παν. Αθηνών.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» στον Πειραιά θα πραγματοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν από τις 28 έως τις 31 Μαΐου.

IMG_9906

IMG_9930

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα