Εύκολα κι απλά η ΑΕΚ στους «8»

Στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε η ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0 το απόγευμα της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Οι γηπεδούχοι άργησαν να μπουν στο ματς και γενικά έπαιξαν χαλαρά, αλλά δεν έκαναν λάθη όπως στο πρόσφατο ματς πρωταθλήματος κι έτσι νίκησαν φυσιολογικά.

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν μπήκε να ψάξει το γκολ, παρά μόνο έπαιζε αργά και υπομονετικά, χωρίς ρίσκο με μόνο μέλημα να βρίσκονται διαρκώς παίκτες πίσω από την μπάλα για να μην επιτρέψουν κόντρες του αντιπάλου. Λίγο η μουρμούρα της εξέδρας στο 33’ και λίγο οι φωνές του Πογιέτ, οι παίκτες της ΑΕΚ άρχισα να παίζουν πιο έντονα και κοντά στην περιοχή του Λεβαδειακού, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τρεις φάσεις πριν σκοράρει ο Γιόχανσον με ωραίο κοντινό εναέριο βολέ στο 43′, μετά από κεφαλιά του Τζιμπούρ που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι φιλοξενούμενοι σε αυτό το πρώτο ημίχρονο απείλησαν μόνο με δύο αντεπιθέσεις που τις χάλασαν στην τελική πάσα. Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε με διάθεση να πιέσει, αλλά η ένταση στο παιχνίδι της εξέπνευσε στο 55’ και το παιχνίδι έγινε και πάλι ισορροπημένο. Ωστόσο, οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν όσο συγκεντρωμένοι όφειλαν αμυντικά για να μη δεχθούν φάση και να απειληθεί το προβάδισμα πρόκρισης, ενώ σε αντίθεση με προηγούμενα παιχνίδια ο Πογιέτ δεν άλλαξε το σύστημα. Στο 86’ ο Μπουονανότε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο «Γ» με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 2-0.

ΑΕΚ: Ανέστης, Ντιντάκ (70’ Σοϊλέδης), Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Κορδέρο (27’ Σιμόες), Γιόχανσον, Μάνταλος, Πλατέλλας (77’ Αραβίδης), Μπουονανότε, Τζιμπούρ

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Τσιντότας, Καψάσκης, Τριποτσέρης, Μάγκας (77’ Μπεν), Μεντί, Νικολάου (81’ Στάθης), Μαχαίρας, Μερεμπασβίλι (54’ Θέος), Γιακουμάκης, Τσουρίκοφ, Μάντζιος

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα