“Ζήλεψαν την δόξα Παπανδρέου- Σαμαρά”

Νέα επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε το Ποτάμι με ανακοίνωση του κατηγορώντας την, ότι “εικόνες από το πρόσφατο παρελθόν των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά ξαναζούμε. Θα πάρουμε ή δεν θα πάρουμε τη δόση;».

Και η ανακοίνωση συνεχίζεται: “Το ερώτημα που κυριαρχούσε σχεδόν σε κάθε αξιολόγηση, κυριαρχεί και σήμερα μαζί με τα γνωστά περί ισοδύναμων, που λέγονται για εσωτερική κατανάλωση περί πολιτικής διαπραγμάτευσης, κ.λπ.. Την ίδια στιγμή κρίσιμα νομοθετήματα έρχονται ξανά με τη μορφή του κατεπείγοντος, ενώ το κλίμα αβεβαιότητας οδηγεί μεγάλες επενδύσεις, όπως αυτή της Microsoft, εκτός Ελλάδας. Η κυβέρνηση με τα ψέματά της, την προχειρότητα και τις παλινωδίες της, αντί να δίνει λύσεις, ενισχύει το κλίμα αβεβαιότητας. Δεν είναι να απορεί, λοιπόν, κανείς γιατί οι άλλες χώρες βγαίνουν από τα μνημόνια και εμείς που μπήκαμε πρώτοι, δεν ξέρουμε πότε θα βγούμε”, καταλήγει το Ποτάμι.

Ο Θεοχάρης

Την ίδια ώρα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης, κατέθεσε ερώτηση προς τον υπ. Οικονομικών σχετικά με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι κ.κ. Γκλεν Κιμ και Κιμ Μπράιαν Γιουίουν στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, ως μέλη της ομάδας εργασίας της ελληνικής πλευράς.

“Η κυβέρνηση είχε έρθει αναδρομικά να καλύψει την πρόσληψη των εν λόγω συμβούλων με το 3ο άρθρο της Π.Ν.Π. που δημοσιεύθηκε στις 31.7.2015 στο Φ.Ε.Κ. με Αρ. Φύλλου 90. Ταυτόχρονα, οι αποδοχές για ορισμένους από αυτούς τους συμβούλους, που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, δεν δικαιολογούνται από την εμπειρία ή τη θέση τους.

Κατά την προσφιλή πλέον πρακτική του Υπουργείου Οικονομικών, που είχε καθιερωθεί αρχικά επί υπουργίας του κ. Βαρουφάκη η ερώτηση δεν απαντήθηκε ποτέ.
Καθώς συνεχίζουν να εμφανίζονται στον τύπο δημοσιεύματα για τη συμμετοχή των κυρίων Γκλεν Κιμ και Κιμ Μπράϊαν Γιουίουν (Glen Kim και Κim Brian Yuhyun) στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών στην Αθήνα ως μέλη της ομάδας εργασίας της ελληνικής πλευράς και να χειρίζονται θέματα των προαπαιτούμενων ενεργειών για την εκταμίευση της πρώτης δόσης του τρίτου προγράμματος και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για τις αρμοδιότητες και τις αμοιβές των συγκεκριμένων συμβούλων αλλά και για το κόστος, τους παρόχους και το είδος των συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρονται στην Ελληνική Κυβέρνηση με αδιαφανείς διαδικασίες από πρόσωπα και εταιρείες αμφιβόλου αξίας και ειδίκευσης”.

Και ο κ. Θεοχάρης ερωτά τον υπουργό Οικονομικών:

  1. Τι είδους συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε τι θέματα και με τι αρμοδιότητες προσφέρουν οι σύμβουλοι Γκλεν Κιμ, Κιμ Μπράϊαν Γιουίουν και Σόρους Σαμπαγιατί και οι εταιρείες LJ Capital και Nomura;
    2. Ποιο είναι το κόστος των εν λόγω υπηρεσιών ανά εταιρεία και ανά σύμβουλο;
    3. Σκοπεύει η Κυβέρνηση να δώσει αναλυτική κατάσταση των διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων (φυσικών ή νομικών προσώπων), οι οποίοι προσφέρουν της υπηρεσίες τους, σε χρηματοπιστωτικά, νομικά και οικονομικά θέματα, για την υποστήριξη της διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, συμπεριλαμβάνοντας το κόστος αυτών των υπηρεσιών και το ακριβές αντικείμενο αυτών;

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα