Ζητείται οριστικό τέλος για τον ΧΥΤΑ Φυλής

Η απόφαση του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) αναφορικά με τα αντισταθμιστικά οφέλη και την χρέωση ανά τόνο των απορριμμάτων που εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου ήταν στην κορυφή της ατζέντας του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.

Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του διεξήχθη αναλυτική συζήτηση και για τα δύο θέματα και κυρίως το κατά πόσο συνδέονται άμεσα μεταξύ τους, δηλαδή το εάν μία μείωση των αντισταθμιστικών θα επιφέρει και μία μείωση στην χρέωση/τόνο των απορριμμάτων.

Συνολική θέση του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ ήταν ότι πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής (σ.σ. η εν λόγω συνεδρίαση έγινε παρουσία του δημάρχου Φυλής, Χρήστου Παππού, και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Δημήτρη Μπουραΐμη), ενώ πλειοψηφικά η ΠΕΔΑ υπεραμύνθηκε της άποψης ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόφαση του ΕΔΣΝΑ για τη μείωση των ανταποδοτικών μόνο για τη φετινή χρονιά.

Στη ίδια συνεδρίασε τονίστηκε, επίσης, ότι είναι αναγκαίο να παρθεί μία συνολική απόφαση για το μέλλον της περιοχής, για το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής και μαζί με αυτό και για τα αντισταθμιστικά στην περιοχή και το ύψος των ανταποδοτικών εισφορών των δήμων.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ δεσμεύθηκε ότι θα καλέσει τους εκπροσώπους του στον ΕΔΣΝΑ και όλοι μαζί θα συνδιαμορφώσουν άποψη με όλα τα παραπάνω, αφού πρώτα συζητήσουν διεξοδικά με την Περιφέρεια Αττικής και τους δήμους–μέλη της ΠΕΔΑ, που αφορούν τα ανταποδοτικά.

Αναφερόμενος ειδικά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΧΥΤΑ Φυλής, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ηρακλής Γκότσης, υπογράμμισε ότι «πέρα από τα οικονομικά θέματα, το βασικό είναι να υπάρξει συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, να δούμε πού μπορούμε να συμβάλλουμε εμείς, να τελειώσει η ιστορία του ΧΥΤΑ Φυλής. Να μην έχουμε κάθε 2-3 χρόνια, αυτήν την ιστορία. Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι και να πάρει ο καθένας την ευθύνη του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα