Ηγετικές βλέψεις και από τον Μιλτ. Βαρβιτσιώτη

Μπορεί οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά καθημερινά να ισχυρίζονται πως ο πρόεδρος του κόμματος νιώθει παντοδύναμος στην θέση του και ότι σύντομα θα δικαιωθεί, όμως τα τεκταινόμενα εντός της ΝΔ μυρίζουν εξελίξεις.
Διότι δεν είναι μόνο οι γνωστοί αμφισβητίες, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, οι οποίοι έχουν ζητήσει την διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, αλλά ηγετικές βλέψεις έχουν και άλλοι, οι απλά περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία, όπως για παράδειγμα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως όμως ακούγεται εντός της ΝΔ στην μάχη για την ηγεσία του κόμματος αναμένεται να εισέλθει και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Η απόφαση του ελήφθη μετά από συναντήσεις και ραντεβού που έκανε με πολλά στελέχη του κόμματος που του δήλωσαν την ξεκάθαρη στήριξή τους. Η υποψηφιότητα Βαρβιτσιώτη έρχεται τη στιγμή που η Συγγρού βρίσκεται στην πλέον κρίσιμη φάση της και την ώρα που οι συμμαχίες αλλά και οι πισώπλατες μαχαιριές δίνουν και παίρνουν στους διαδρόμους αλλά και στα τραπέζια των ομάδων που έχουν ήδη αρχίζει να διαμορφώνονται.
Στα υπέρ του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη η πολύχρονη εμπειρία του παρά το νεαρό της ηλικίας του, αλλά και όποτε χρειάστηκε αποδείχθηκε στρατιώτης της παράταξης, όπως το 2010 που διεκδίκησε τον δήμο Γλυφάδας με την σημαία της ΝΔ.

Η Ντόρα
Βέβαια ο δρόμος για τον Βαρβιτσιώτη δεν θα είναι εύκολος, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ βαριά ονόματα. Όπως για παράδειγμα η Ντόρα Μπακογιάννη. Έχοντας ως δεδομένο ότι η κυβέρνηση, αργά ή γρήγορα, θα πετύχει μια συμφωνία με τους δανειστές μας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι είναι αναγκαίο να υπάρξουν δομικές αλλαγές στη ΝΔ.
Εσχάτως, ακόμη και στελέχη που συμπαρατάχθηκαν με τον Αντώνη Σαμαρά έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις, βλέποντας ότι το «έργο» δεν οδηγεί πουθενά. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα εξετάζουν σοβαρά μέχρι και το ενδεχόμενο, αφού κατασταλάξουν τα πράγματα, να αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να πειστεί ο πρώην πρωθυπουργός να δρομολογήσει ο ίδιος τις εξελίξεις.
Έτσι κυκλοφορεί ευρέως τα τελευταία 24ωρα πως Βορίδης, Γεωργιάδης, Σκρέκας κ.ά., δείχνουν να κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές, οι περισσότεροι εξ αυτών θεωρούν ότι μια λύση, που θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως μεταβατική, είναι αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη. Και δεν είναι η μόνη εσωκομματική ομάδα που την προκρίνει. Μάλιστα σε αυτή τη λύση φαίνεται ότι προσανατολίζονται και οι περισσότεροι εκ των λεγόμενων καραμανλικών. Η περίπτωση της Ντόρας, πέραν των βουλευτών, βρίσκει και άλλους συμμάχους και μάλιστα του σκληρού σαμαρικού πυρήνα. Το σενάριο «Ντόρα» παίζει όλο και πιο δυνατά στο νεοδημοκρατικό παρασκήνιο. Η ίδια, μάλιστα, κατέστησε σαφές, αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ότι θα είναι παρούσα στις εξελίξεις της μετα-Σαμαρά εποχής. Μάλιστα, υπό τις επικρατούσες συνθήκες, αρχίζει να μοιάζει και ως το απόλυτο φαβορί για τη μεταβατική αρχηγία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα