Η Άρσεναλ «άρπαξε» τον Νιγηριανό Κελεσί Νουακαλί από τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για την απόκτηση του νέου αστεριού της Νιγηρίας, Κελεσί Νουακαλί, τον οποίο όμως έχασε μέσα από τα χέρια του από την Άρσεναλ.

Ο νεαρός μέσος διακρίθηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα U17 και επόμενο ήταν να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ανάμεσά τους, όπως αποκάλυψε η οικογένεια του Νιγηριανού, βρισκόταν ο σύλλογος του Πειραιά, καθώς και οι Ουντινέζε, Άγιαξ και Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» του Αρσέν Βενγκέρ ήταν τελικά εκείνοι που υπερτέρησαν, καθώς ο Κελεσί Νουακαλί και οι συγγενείς του θεώρησαν ότι με τον τρόπο που δουλεύουν οι νεαροί παίκτες την ομάδα του Λονδίνου, θα εξελιχθεί πιο γρήγορα και θα ανοίξει ο δρόμος για μία σημαντική καριέρα.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και το όνειρο της οικογένεια Νουακαλί να ζήσει στην Αγγλία και σε μία μεγαλούπολη όπως είναι το Λονδίνο.

«Η Άρσεναλ έχει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα για νεαρούς παίκτες. Η εξέλιξη που παρουσιάζουν οι ποδοσφαιριστές και οι ευκαιρίες που τους δίνονται, αποτέλεσαν το βασικό κριτήριο για την επιλογή μας. Πιστεύω ότι θα αποδειχθεί σωστή η επιλογή μας», δήλωσε ο αδελφός του Κελεσί, Όλγουελ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα