Η Ίντερπολ αποσύρει τη χορηγία στη FIFA

Νέο σοκ στη FIFA μετά την απόσυρση της χορηγίας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από την Interpol, η οποία επικαλέστηκε τα τελευταία περιστατικά και το σκάνδαλο που ξέσπασε στις τάξεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Interpol, Γιούργκεν Στοκ δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Σε σχέση με τα τελευταία περιστατικά που έχουν να κάνουν με τη FIFA, και ενώ η Interpol είναι ακόμα προσηλωμένη στο πρόγραμμα της ανάπτυξης της ακεραιότητας του αθλήματος, αποφάσισα να διακόψω τη συμφωνία».

Η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών υπογράφηκε το 2011. Ένας από τους βασικούς όρους που είχε προβλεφθεί, ήταν η FIFA να συμβαδίζει με τις αρχές, τους στόχους και τις δραστηριότητες της Interpol. Μετά τα γεγονότα που αποκαλύφθηκαν, μία οργάνωση που διώκει σε παγκόσμια κλίμακα το έγκλημα, δεν θα μπορούσε να επιμείνει στη χορηγία της.

Η FIFA εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά της για τη συγκεκριμένη εξέλιξη και κάλεσε την Interpol να ανακαλέσει την απόφασή της. Η τελευταία ωστόσο, δεν εμφανίζει την παραμικρή διάθεση να αλλάξει το σκεπτικό της, καθώς το όνομα της FIFA είναι πλέον συνώνυμο με τη διαφθορά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα