“Η αβεβαιότητα έχει διαλύσει την οικονομία”

«Ο κ. Τσίπρας δεν διαπραγματεύθηκε την στιγμή που έπρεπε, άφησε τις εκκρεμότητες να σέρνονται, πιστεύοντας ότι οι δανειστές θα κουραστούν και αυτοί όχι μόνο δεν κουράστηκαν αλλά είχαν και όλο τον χρόνο να προσθέσουν νέα αιτήματα». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τη διαπραγμάτευση.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα δεν πρόκειται να ψηφίσει νέα μέτρα. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι διαπραγματεύσεις στην Ελλάδα, όχι μόνο σήμερα αλλά και χθες καταλήγουν να είναι “κομματικές υποθέσεις” και όχι εθνικές. Ας ψηφίσουν λοιπόν τα κόμματα που αποφασίζουν τις προτεραιότητες αλλά και τις καθυστερήσεις».
Στη συνέχεια ζήτησε από την Κυβέρνηση να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση καθώς «η αβεβαιότητα έχει διαλύσει την οικονομία», ενώ σχετικά με τις πανηγυρικές ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα στο Υπουργικό συμβούλιο περί του τέλους της ύφεσης τις οποίες λίγη ώρα μετά διέψευσε η ΕΛΣΤΑΤ ανέφερε: «Οι επενδύσεις τους τελευταίους μήνες του 2016 έπεσαν 30,7%!. Μεγάλοι φόροι, μεγάλες εισφορές, ανασφάλεια, τρομοκρατούν όποιον σκέφτεται να επενδύσει στην Ελλάδα. Και αν αυτά δεν αλλάξουν, το μόνο με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης θα είναι το κομματικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στο Ποτάμι -το οποίο έγινε τριών χρόνων- εκτίμησε ότι το Κίνημα έφερε την αξιοπιστία στην πολιτική σκηνή, είπε τα πράγματα με το όνομα τους, ενώ σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: «Πάντα είμαστε αντίπαλοι με τους λαϊκιστές και τους οπισθοδρομικούς. Αυτό είναι το Ποτάμι. Ένα Κίνημα που έχει ως προτεραιότητα την πατρίδα και όχι μια ψευδή κομματική καθαρότητα».
Για τους Δελφούς
Με αφορμή την επίσκεψή του στους Δελφούς και την δωρεάν ημέρα μουσείων την Κυριακή, ο Σταύρος Θεοδωράκης, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση.
«Δωρεάν είσοδος σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους», γράφουν τα σαϊτ σήμερα από το πρωί. Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στους Δελφούς. Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, και κατ’ επέκτασιν το μουσείο των Δελφών, είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο πλούσιους σε ευρήματα στην Ελλάδα. Το μουσείο των Δελφών είναι δεύτερο σε επισκεψιμότητα μετά το μουσείο της Ακρόπολης. Για την ακρίβεια έχει 700.000 επισκέπτες τον χρόνο. Ωστόσο το μουσείο αυτό λειτουργεί καθημερινά 9 με 4! Με τη σημείωση μάλιστα, δίπλα στο ωράριο λειτουργίας, ότι η τελευταία είσοδος μπορεί να γίνει στις 3.40! Ούτε λεπτό αργότερα. Το δεύτερο δημοφιλέστερο μουσείο της χώρας είναι ανοιχτό μόνο 7 ώρες την μέρα!
Στην έξοδο του μουσείου υπάρχει ένα πωλητήριο και ένα καφέ. Τo καφέ λειτουργούσε κανονικά. Το πωλητήριο κλειστό. Το καφέ ανήκει σε ιδιώτη. Το πωλητήριο στο δημόσιο. Ανοίγει, με ενημέρωσαν, από Απρίλιο μέχρι Σεπτέμβριο. Για έξι μήνες δηλαδή δεν ανοίγει ούτε καν τα Σαββατοκύριακα.
Στις δύο ώρες που ήμουνα εκεί έφτασαν τουλάχιστον 10 πούλμαν με μαθητές από την Σικελία, τα Γιάννενα, την Αθήνα, με κόσμο από το Παρίσι, τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπόρεσαν να αγοράσουν ούτε μία κάρτα. Λεφτά υπάρχουν. Και από τουρίστες γκώσαμε. Δεν θέλουμε άλλους».

Για το δώρο στους βουλευτές
Η Σεβαστουπόλεως εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους βουλευτές. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
“Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τον Μάιο του 2016 με τον ίδιο νόμο που μείωναν τις συντάξεις, καταργούσαν το ΕΚΑΣ και αύξαναν τις ασφαλιστικές εισφορές, έκαναν δώρο από 1.000 έως 2.000 ευρώ το χρόνο, στους εαυτούς τους. Κατάργησαν δηλαδή το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το 2014. Το Ποτάμι το οποίο βέβαια δεν είχε ψηφίσει την επίμαχη διάταξη, ζητάει από τα κόμματα να συμφωνήσουν και άμεσα με το επόμενο νομοσχέδιο να καταργήσουν την ελάφρυνση. Τα πολιτικά πρόσωπα είναι υποχρεωμένα να συμβάλουν όσο μπορούν περισσότερο στην αντιμετώπιση της κρίσης και όχι να ενισχύονται με χαριστικές ρυθμίσεις”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα