«Η Αθήνα θα γίνει μια πραγματικά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα»

Μια πραγματικά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα ονειρεύεται την Αθήνα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ο υποψήφιος δήμαρχος της πρωτεύουσας, μίλησε στο δελτίο Ειδήσεων του Kontra Channel και τόνισε πως «πρέπει να συσπειρωθούμε και να δώσουμε τον αγώνα με ενότητα για να γυρίσει σελίδα η σημερινή δημοτική αρχή». Αναφερόμενος στο πρόγραμμά του είπε ότι «θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών», ενώ επιτέθηκε εκ νέου στο Γιώργο Καμίνη.

Ειδικότερα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος μιλώντας στο Δελτίο Ειδήσεων του KONTRA μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα 3,5 χρόνια στην Αθήνα δεν έγινε απολύτως τίποτα. Άρα η ελπίδα είναι στο καινούριο. Έχω την εμπειρία από την κεντρική πολιτική σκηνή να καταθέσω μια τελείως διαφορετική πρόταση γιατί η Αθήνα μπορεί να σταθεί στα πόδια της να ξεπεράσει την κρίση και να πάει ένα βήμα μπροστά.

Πιστεύω ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει μια πραγματικά ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Να γίνει ένας πολιτισμικός κόμβος. Ένα κέντρο πολιτιστικής και τουριστικής ανάπτυξης. Ένα κέντρο επιχειρηματικής ανάπτυξης και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Καταρτίζουμε με την ομάδα μου ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν θα απαρτίζεται από μεγαλεπήβολες υποσχέσεις. Θα υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ενεργειών»

«Να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας»

Μεταξύ άλλων, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε τα ακόλουθα: «Η κρίση φεύγει σιγά σιγά. Πρέπει να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας. Δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε με το μέτριο. Η Αθήνα μπορεί να ζήσει από τον τουρισμό όπως πολλές άλλες πόλεις.

Εγώ έκανα μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Δένδια. Πρέπει να δυναμώσουμε το θεσμό του αστυνομικού της γειτονιάς και να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όργανο που θα συμμετέχει και ο δήμος δια του εκπροσώπου του. Ο κύριος Δένδιας αυτή την πρόταση την άκουσε με προσοχή και βλέπω να είναι σε μια κατεύθυνση ενός ειδικού σώματος με ειδική στολή όπως σας που σας περιέγραψα. Υπό αυτή την έννοια η πρώτη πίεση και η πρώτη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι γεγονός».

«Η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ήταν διεκδικητική»

Ο υποψήφιος δήμαρχος συνεχίζοντας είπε τα εξής: «Αν κάτι μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει είναι γιατί η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ήταν διεκδικητική. Δεν είχε το ανάστημα τη φωνή να πιέσει στην κατεύθυνση αυτή. Οι πόροι προέρχονται από τα περιφερειακά προγράμματα. Μέσα από την περιφέρεια θα πρέπει να δούμε τα προγράμματα ΕΣΠΑ που υπάρχουν. Πρέπει να δούμε πως θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη στους καταστηματάρχες για να έχουμε έσοδα. Πως μπορούμε να έχουμε ζώνες τελών. Πρέπει να ρυθμίσουμε με τους πολίτες τα χρέη που θέλουν να πληρώσουν»

«Η Αθήνα έχει μείνει πίσω σε παιδικές χαρές γήπεδα άθλησης»

Καταλήγοντας ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ανέφερε: «Πρέπει να έχουμε έναν δήμαρχο που ένα έχει σχέδιο όραμα ομάδα πρόγραμμα για να πάει την Αθήνα ένα βήμα πιο πέρα. Η Αθήνα έχει μείνει πίσω σε παιδικές χαρές γήπεδα άθλησης. Εγώ ρωτώ. Από το πλεόνασμα δεν μπορούσε να δώσει 9.000 ευρώ για το γήπεδο που είναι πάνω στην πλατεία Κολωνού και παραμένει κλειστό εδώ και 3 χρόνια? Εγώ πιστεύω στην συμμετοχική κοινωνία των πολιτών. Τον θέλω τον δήμο συμμετοχικό. Για να έχουν άποψη οι πολίτες εγώ προτείνω τοπικό δημοψήφισμα για το αν θα υπάρξει τζαμί στην Αθηνά.

Τι θα κάνει η κυβέρνηση? Θα με εμποδίσει να κάνω δημοψήφισμα? Εγώ θα το κάνω. Και τότε ας βρεθεί κυβέρνηση που θα γράψει στα παλιά της τα παπούτσια τα αποτελέσματα της ετυμηγορίας του δήμου της Αθήνας»

«Καταστροφή των προϊόντων του παραεμπορίου»

«Ένας δρόμος για να κλείσει η λαθρομετανάστευση είναι και η πάταξη του παραεμπορίου. Προτείνω την καταστροφή των προϊόντων του παραεμπορίου.

Οι απολύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν. Εγώ διαφωνώ και με τις ήδη υφιστάμενες απολύσεις. Στην περίπτωση απολύσεων θα πω μολών λαβέ. Εάν αποτύχω ως δήμαρχος έχει τελειώσει η πολιτική για μένα. Πρέπει να συσπειρωθούμε και να δώσουμε τον αγώνα με ενότητα για να γυρίσει σελίδα η σημερινή δημοτική αρχή».

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα