“Η αριστερή διαπλοκή οδηγεί σε ανατροπή σκηνικού”

Μέχρι και για ανατροπή του πολιτικού σκηνικού κάνουν λόγο στη Νέα Δημοκρατία, η οποία εδώ και ημέρες έχει ανεβάσει τους τόνους θέλοντας να αναδείξει την “αριστερή διαπλοκή”, όπως την κατονομάζει με βασικότερο στόχο να ξεφύγει από το κάδρο των ευθυνών των δικών της πεπραγμένων.
Σε αυτό όπως αναφέρουν και πολιτικοί παρατηρητές συνηγορεί και η αμυντική στάση που τηρεί η κυβέρνηση, ειδικά αυτές τις ημέρες της απουσίας του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη, για την γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η σκληρή μάχη που έδωσαν την Τρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, κατατροπώνοντας την πρόεδρό της Τασία Χριστοδουλόπουλο που πεισματικά επέμενε να εμποδίσει την ακρόαση των αρμοδίων για τον διαγωνισμό, δηλαδή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παπά και του γενικού γραμματέα Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσου, καθώς και των τεσσάρων υπερθεματιστών, δημιούργησε κλίμα ευφορίας στο Μοσχάτο.
Κι αυτό διότι, όπως έλεγαν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος «πήγαν με σχέδιο στη συνεδρίαση και κάνοντας τους απαραίτητους ελιγμούς και τις κατάλληλες συμμαχίες με τις υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης εγκλώβισαν την κυβερνητική πτέρυγα επιτυγχάνοντας τον στόχο τους που ήταν, όπως είχε καθοριστεί σε σύσκεψη την προηγούμενη ημέρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάει το οδηγηθεί των αδειών στο Κοινοβούλιο».
Το γεγονός, μάλιστα, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέρριψε το αρχικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χρειάστηκε να επανέλθει η Ν.Δ. αξιοποιώντας δικαίωμα που παρέχει ο Κανονισμός της Βουλής στη μειοψηφία να προκαλεί ακροάσεις, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη ικανοποίηση στην Πειραιώς, όπου λίγο αργότερα οργανώθηκε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για να υπογραμμιστεί ότι «ο διαγωνισμός οπερέτα, μετατρέπεται πλέον σε μπούμερανγκ, εάν όχι Βατερλό για την κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου – Παππά».
Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Τσιάρας και ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης Μάκης Βορίδης, αφού κατήγγειλαν την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπράξει στη διαφάνεια, επικαλούμενοι τις ίδιες τις διατάξεις του νόμου Παπά για τον έλεγχο «πόθεν έσχες», έκαναν λόγο για «πλήρη απονομιμοποίηση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».
Στην αξιωματική αντιπολίτευση πιστεύουν ότι «το προσεχές διάστημα και μέχρι να προγραμματιστούν οι ακροάσεις των κ.κ. Παππά και Κρέτσου, αλλά και των νέων καναλαρχών, θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις και εξελίξεις που θα φέρουν σε ακόμη δυσκολότερη θέση την κυβέρνηση που θα δει να καταρρέουν οι σχεδιασμοί της για δημιουργία “αριστερής διαπλοκής” με στόχο τον έλεγχο του ολιγοπωλίου της τηλεοπτικής ενημέρωσης που πήγε να δημιουργήσει με τις τέσσερις άδειες».
Ανακοίνωση
«Είναι πλέον γενική πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες έχει πολιτικά, νομικά και ηθικά καταρρεύσει» επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία. Η ίδια η πραγματικότητα ακυρώνει το νόμο τονίζει σε σχετική ανακοίνωση και κάνει λόγο για μεγάλες ευθύνες στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των υπερθεματιστών.
Η ανακοίνωση αναλυτικά: «Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού είναι εκτεθειμένη σε μεγάλες ευθύνες γιατί δεν διασφάλισε τον ουσιαστικό έλεγχο του πόθεν έσχες των τεσσάρων υπερθεματιστών. Η διαφάνεια, τόσο αναγκαία για το θέμα τηλεοπτικών αδειών, καταστρατηγήθηκε από την Κυβέρνηση των κ. Τσίπρα – Παππά – Καμμένου.
Το υποτιθέμενο χτύπημα της διαπλοκής, έγινε από την Κυβέρνηση υιοθέτηση και επέκτασή της. Είχαμε πει ότι για τη Νέα Δημοκρατία ήταν υποχρέωση δημοκρατίας να ακυρώσει το νόμο Παππά. Τον ακυρώνει, τελικά, η ίδια η πραγματικότητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα