«Η Αττική γυρίζει σελίδα»

Αλλαγή σελίδας υποσχέθηκε για την Αττική ο Γιώργος Κουμουτσάκος. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) και συζήτησε, μαζί τους, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Μεταξύ άλλων τόνισε πως «ήρθε ο καιρός να προχωρήσουμε μπροστά και να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες αδράνειας.

Στη συνάντηση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκαν:

α) Η ολοκληρωμένη διαχείριση και ενεργειακή αξιοποίηση των αστικών απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής

β) Η διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων

γ) Η καταπολέμηση του παραεμπορίου αποβλήτων

Δηλώσεις Κουμουτσάκου

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «H αδράνεια της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής στο κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο, τόσο σε σχέση με την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού όσο και με την προώθηση της ανακύκλωσης.

«Παράλληλα», πρόσθεσε, «παραμένουν άλυτα τα σημαντικά προβλήματα στον προσδιορισμό των θέσεων όπου θα κατασκευαστούν χώροι υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων (ΧΥΤΥΒΕΑ)».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «για την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος και την ουσιαστική εναρμόνιση με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας στον τομέα των αποβλήτων, η Αττική χρειάζεται να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο τις σύγχρονες και αποτελεσματικές πρακτικές ολοκληρωμένης διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Είναι απαράδεκτες οι όποιες καθυστερήσεις έχουν συμβεί σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που επηρεάζει την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον».

«Η στασιμότητα που έχει επειδειχθεί μέχρι σήμερα», σημείωσε, «έχει ως αποτέλεσμα να μετακυλύεται το κόστος στους φορολογούμενους πολίτες της Αττικής, να επιβαρύνεται το περιβάλλον και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών».

«Ήρθε ο καιρός να προχωρήσουμε μπροστά. Ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε κατεστημένες νοοτροπίες αδράνειας. Η Αττική γυρίζει σελίδα», κατέληξε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα