«Η διαπραγμάτευση είναι ένα ατελείωτο μπίρι – μπίρι»

«Έσπασε στα δύο η απαίτηση της Τρόικα για λουκέτο στα ελληνικά αμυντικά συστήματα» υποστήριξε ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε πως «η κυβέρνηση προσχώρησε στις απαιτήσεις της Τρόικας σε ό,τι αφορά τα ελληνικά αμυντικά συστήματα, προκειμένου να πάρει το υπόλοιπο του 1 δισ. ευρώ που εκκρεμούσε από τον περασμένο Ιούλιο. Ουσιαστικά, έσπασε στα δύο η απαίτησή της για λουκέτο. Ένα κομμάτι της γίνεται τώρα, με αντίτιμο το 1 δις και την έναρξη της ελληνικής προεδρίας χωρίς αυτήν την εκκρεμότητα, και το υπόλοιπο μετατίθεται για μετά τις Ευρωεκλογές, τέλος του 2014 ή αρχές του ’15».

Συμπλήρωσε δε πως «η περίφημη σκληρή διαπραγμάτευση είναι πάντα ένα ατελείωτο μπίρι-μπίρι, όπου στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Τρόικα. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι και οι ομαδικές απολύσεις, όπου συμφωνήθηκε μια «κομπίνα»: αντί της απαραίτητης έγκρισης του υπουργού για απολύσεις πάνω από το όριο του 5%, όπως ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία, θα αρκεί να παρέλθει η προθεσμία και το αίτημα της επιχείρησης να παραμένει στο συρτάρι του υπουργού. Αυτό σε μια χώρα με επίσημη ανεργία 28% είναι καταστροφικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα