Η Ελλάδα στο επίκεντρο της σύγκρουσης κορυφής στο G20

Στη σκληρή γραμμή επιμένει η Γερμανία με τον υπουργό οικονομικών Βολφγκανγκ Σόιμπλε να δηλώνει στην σύνοδο του G20 στην Κωνσταντινούπολη ότι όλα θα τελειώσουν αν η Ελλάδα δεν θελήσει να δεσμευτεί με νέο πρόγραμμα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι πρέπει να είναι λανθασμένα τα δημοσιεύματα περί συμφωνίας της Ελλάδας με την Κομισιόν, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες «δεν έχουν την δικαιοδοσία να πάρουν τέτοιες αποφάσεις» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Bloomberg. Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε ότι στο Eurogroup της Τετάρτης δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση νέου προγράμματος για την Ελλάδα, αλλά απαίτησε η Αθήνα να καταθέσει δεσμευτικές προτάσεις.

 

Τζακ Λιου: Χαλαρώστε τη λιτότητα

Προειδοποιητικές βολές κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο αμερικανός υπουργός οικονομικών Τζακ Λιου στο περιθώριο της συνόδου του G20. Ο αμερικανός υπουργός δήλωσε ότι η δημοσιονομική πολιτική στην Ευρώπη πρέπει να χαλαρώσει και προειδοποίησε για τις επιπτώσεις της συνεχιζόμενης συζήτησης περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα και η Ευρωζώνη δεν πρέπει να βρεθούν σε αστάθεια».

 

Μοσκοβισί: Η Αθήνα να ζητήσει παράταση

«Η Ελλάδα θα πρέπει να ζητήσει παράταση του τρέχοντος προγράμματος, προκειμένου να δοθεί χρόνος στην ευρωζώνη για να γίνει μια νέα συμφωνία, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για την Ελλάδα», ανέφερε ο επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Πιερ Μοσκοβισί την Τρίτη, στο περιθώριο της συνόδου στην Κωνσταντινούπολη.

 

Γιούνκερ: Δεν υπάρχει Grexit στο σενάριό μου

Ο πρόεδρος της Κομισιόν αποκλείει το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Deutsche Welle ο Ζαν κλοντ Γιουνκερ δηλώνει ότι το Grexit «δεν αποτελεί μέρος του σεναρίου μου, δεν βρίσκεται στο πεδίο του ραντάρ μου. Προσπάθησα επί τρία χρόνια ως επικεφαλής του Eurogroup, ώστε να μην βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη, να μην την βγάλουν και ώστε να μη μετακινηθεί μόνη της στο περιθώριο. Τώρα που τα πράγματα έχουν ησυχάσει δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους σενάρια και ο κ. Τσίπρας είπε επίσης πως δεν αποτελεί μέρος του εθνικού του σχεδίου.»

 

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα