«Η Ευρωζώνη δεν θα αποδεχτεί τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ»

Αυστηρό μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα στέλνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αφορμή το έκτακτο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος της Κομισιόν προειδοποιεί τον Έλληνα πρωθυπουργό για το τι θα συναντήσει την ερχόμενη Τετάρτη στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως  «η Ελλάδα δεν πρέπει να νομίζει πως το κλίμα έχει αλλάξει τόσο στην Ευρωζώνη ώστε να δεχτεί στο σύνολό τους τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ»

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τη νέα ελληνική κυβέρνηση να μη θεωρήσει ότι η Ευρωζώνη απλά θα δεχτεί όλες τις υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα να άρει οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Οι δηλώσεις έγιναν πριν από συνομιλίες με Γερμανούς σοσιαλδημοκράτες.

Όπως αναφέρει το ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο Αλ. Τσίπρας παρουσίασε τα σχέδιά του για κατάργηση του προγράμματος λιτότητας που προβλέπεται από το Βερολίνο, και απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της διάσωσης, θέτοντας τον εαυτό του σε πορεία σύγκρουσης με τους εταίρους στην Ε.Ε.

Να σημειωθεί ότι την Κυριακή βρέθηκαν στην Αθήνα οι Τ. Βίζερ (EWG) και Ν. Κοστέλο (εκπρόσωπος Κομισιόν στην τρόικα). Οι δύο άνδρες είχαν  συνάντηση με τον Γιάννη Βαρουφάκη. Ήρθαν στην Αθήνα καθ’ οδόν προς την Κωνσταντινούπολη όπου πηγαίνουν για τη συνεδρίαση του G20.

Στόχος να βοηθήσουν την Αθήνα στην κατάρτιση του σχεδίου που θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Τετάρτης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα