“Η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος”

Για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο βουλευτής της Ν.Δ. σε συνέντευξή του  στον Real fm ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ παράταση του υφιστάμενου προγράμματος. Ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.  απάντησε μεταξύ άλλων και στο ερώτημα αν είναι απαραίτητη η υπογραφή από την κυβέρνηση για μια παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο ώστε να εξευρεθεί χρόνος για διαπραγμάτευση.

«Η άποψή μου είναι σαφής. Η κυβέρνηση πρέπει έστω και σήμερα να ζητήσει την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος», τόνισε κατηγορηματικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Αυτό το οποίο δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να συμβεί είναι η χώρα την 1η Μαρτίου να βρεθεί απροστάτευτη. Αυτό μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για τη ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος και φυσικά να δυσχεράνει και τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κ. Μητσοτάκης: «Αν τώρα την παράταση θέλουμε να τη βαφτίσουμε γέφυρα ή να είμαστε δημιουργικοί στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσουμε αυτό είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης να σ’ το κάνει. Αλλά τονίζω στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου πρέπει να υπάρχει μία συμφωνία η οποία θα δώσει στη νέα κυβέρνηση τον απαραίτητο χρόνο τον οποίο ζητά προκειμένου να διαπραγματευτεί την ουσία του προγράμματος. Αφήνω στην άκρη το γεγονός ότι μου έκανε εντύπωση ο βαθμός μη προετοιμασίας της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά, θα το σχολιάσουμε σε άλλη χρονική συγκυρία αυτό. Αυτό το οποίο επείγει είναι να μη βρεθεί η χώρα στον αέρα μετά το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου, και νομίζω ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτή τη στιγμή, και σ’ αυτό θα παράσχει στήριξη και η Ν.Δ. χωρίς αστερίσκους, υποσημειώσεις ή άλλες αναφορές, κυβιστήσεις ή προσπάθειες να περιγράψουμε την κατάσταση με υποτιμητικούς όρους, δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, το ζητούμενο είναι να μην κινδυνεύσει η άμεση χρηματοδότηση της χώρας, γιατί αυτό αυτή τη στιγμή διακινδυνεύεται».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. σχολίασε και την απουσία αρκετών συναδέλφων του στο κόμμα κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα: «Βεβαίως και με ενόχλησε και δεν πρέπει να επαναληφθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα