“Η Ευρώπη να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο θέμα του πρόσφυγα πολέμου”

Το μεταναστευτικό ζήτημα βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Ιωάννη Μουζάλα στο Προεδρικό Μέγαρο.

“Έφθασε η ώρα της Ευρώπης να αποδείξει ότι έχει πολιτική στο θέμα του πρόσφυγα πολέμου» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανέφερε πως “η εποχή μας ανέδειξε το μεγάλο ζήτημα του πρόσφυγα πολέμου και η σύγκληση Σύνοδος Κορυφής, θα βοηθήσει την Ευρώπη να αποκτήσει πολιτική ακριβώς πάνω σε αυτό το μείζον ζήτημα.

«Η Ευρώπη επιτέλους γυρίζει στις ρίζες της. Αντιλαμβάνεται ότι αποστολή της δεν είναι μόνο η οικονομική και νομισματική πολιτική. Η βασική της πολιτική είναι ο άνθρωπος, δηλαδή ξαναγυρνά στις ελληνικές της ρίζες αυτό που ο Πυθαγόρας και ο Πλάτωνας έλεγε: «Πάντων χρημάτων μέτρον εστίν ο άνθρωπος» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, συνεχάρη τον κ. Μουζάλα και τους υπόλοιπους υπουργούς, οι οποίοι μετείχαν στα υπόλοιπα Συμβούλια, στο Συμβούλιο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αλλά και στο Συμβούλιο των Υπουργών που είναι αρμόδιοι για την Μετανάστευση, διότι, όπως είπε, ανέδειξαν μέσα από τις θέσεις και τις προτάσεις τους, ότι η Ελλάδα είναι κατεξοχήν ευρωπαϊκή χώρα και ότι η ίδια η Ευρώπη μπορεί να εμπνέεται από τις αρχές και τις αξίες της Ελλάδας.

Από την πλευρά του, ο κ.Μουζάλας τόνισε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν πέρασαν ακόμη στην Ευρώπη οι θέσεις Γιούνκερ, πετύχαμε μια σημαντική νίκη, αντιστρέψαμε το κλίμα. Δείξαμε ότι η μικρή μας χώρα, με τους δικούς της πόρους, κάνει αυτά τα οποία είναι υποχρεωμένη απέναντι στην Ευρώπη να κάνει και που η ίδια τα θέλει, την ταυτοποίηση, τα hot spots” και τόνισε ότι πλέον «είναι η σειρά της Ευρώπης να ανταποκριθεί με αλληλεγγύη».

Συνεχίζοντας, εκτίμησε ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, υπενθυμίζοντας ότι ξαναγίνεται εκτάκτως το Συμβούλιο, μήπως έχουν καμφθεί οι αντιστάσεις χωρών σε σχέση με την απορρόφηση των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη συνολικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα