Η Κομισιόν στηρίζει πέντε βασικά έργα υποδομής στη χώρα μας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει με μέγιστη δυνητική στήριξη ύψους άνω των 12,5 εκατ. ευρώ* από το πρόγραμμα ΔΕΔ-Μ 5 έργα υποδομής στον τομέα των μεταφορών που πραγματοποιούνται εν μέρει στην Ελλάδα. Τα έργα έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο ετήσιων και πολυετών προσκλήσεων υποβολής προτάσεων του προγράμματος διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών του 2013 (ΔΕΔ-Μ) και θα συμβάλουν στην προώθηση της ολοκλήρωσης του δικτύου ΔΕΔ-Μ καθώς και στη μελέτη καινοτόμων μεθόδων για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα του τομέα των μεταφορών.

Το πρόγραμμα ΔΕΔ-Μ θεσπίστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει την κατασκευή και αναβάθμιση των υποδομών μεταφορών σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχεδόν 8 δισ. ευρώ διατέθηκαν από την ΕΕ για το πρόγραμμα ΔΕΔ-Μ για το διάστημα 2007-2013, προς υποστήριξη μελετών ή έργων που συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του.

Οι προσκλήσεις υποβολής προτάσεων ΔΕΔ-Μ 2013 παρέχουν συνδυασμένη χρηματοδότηση ύψους 320 εκατ. ευρώ σε 106 έργα χρηματοδοτώντας δράσεις που καλύπτουν από τη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας έως τη βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης του τομέα των μεταφορών.

Τα 5 έργα που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των σχεδίων ΔΕΔ-Μ που πραγματοποιούνται ήδη σε ολόκληρη τη χώρα τα οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση επίσης υποστηρίζει. Αντιπροσωπεύουν την κοινή δέσμευση των εθνικών αρχών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να συνεργαστούν για τη βελτίωση της υποδομής μεταφορών και να εξασφαλίσουν καλύτερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη κινητικότητα για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Τα έργα θα παρακολουθεί ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA), σε συνεργασία με τους δικαιούχους των έργων σε όλα τα κράτη μέλη και υπό την αιγίδα της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα