«Ο Τσίπρας “κλείνει το μάτι” σε συντεχνίες»

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εκτόξευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή και το πρόσφατο “ντου” στη Βουλή του Ρουβίκωνα που παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας και μπήκαν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου και στο περιστύλιο.Παράλληλα έκανε λόγο για ανοχή της κυβέρνησης στις αναρχικές ομάδες των Εξαρχείων.

 

Όπως δήλωσε αρχικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, θα ζητήσει γραπτές εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Βουλής για ποιο λόγο αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη του Ρουβίκωνα. «Ο Ρουβίκωνας είναι ο ίδιος που έκανε πορεία στα Εξάρχεια με καλάσνικοφ. Δεν είναι δυνατόν να σφυρίζουμε αδιάφορα και ο πρόεδρος της Βουλής να κλείνει το μάτι.

Θα στείλω επιστολή και θα του ζητήσω γραπτές απαντήσεις για το τι έγινε. Υπάρχει μια εξοργιστική ανοχή στις αναρχικές ομάδες που έχουν καταλάβει τα Εξάρχεια. Όταν ανεχόμαστε ένα ΚΕΠ αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πλατείας, καταλήψεις, εμπόριο ναρκωτικών, κατάληψη πανεπιστημιακών χώρων, όλο αυτό μας βολεύει. Οι πολίτες αισθάνονται ανασφάλεια Η αστυνομία τη μόνη εντολή που έλαβε ήταν να κάνει τους ταξιτζήδες του Ρουβίκωνα» υποστήριξε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε παράλληλα πως υπάρχει σήμερα μια εξοργιστική ανοχή σε όλες τις ακροαριστερές ομάδες και επαναφέρουν και το πανεπιστημιακό άσυλο, για να τους διευκολύνουν στην κατασκευή βομβών.

“Αυτό που συμβαίνει τώρα με τη Δικαιοσύνη δεν έχει ξαναγίνει”

Αναφερόμενος στη Δικαιοσύνη τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει τώρα δεν έχει ξαναγίνει. Μέχρι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τη Δικαιοσύνη θεσμικό εμπόδιο και δεν το έχει πάρει πίσω . Οι υπουργοί βρίζουν τους δικαστές και ο υπουργός Δικαιοσύνης προανήγγειλε την αλλαγή σύνθεσης δικαστηρίου στην υπόθεση της Ηριάννας.

“Εγώ δεν είμαι Τσίπρας του 2014”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι “εγώ δεν είμαι Τσίπρας του 2014. Εμείς μέσα από τη συμπεριφορά μας και το δημόσιο λόγο μας στηρίζουμε τη χώρα”.

Ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε  πως “εμείς ζητάμε εκλογές εδώ και 15 μήνες. Δικαιωθήκαμε. Όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές, τόσο το καλύτερο για τη χώρα”.

Για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως οι φόροι από το 2017 έως το 2022 είναι το άμεσο αποτέλεσμα του καταστροφικού πρώτου επταμήνου του 2015.

«Ο Τσίπρας ομολόγησε ότι οδήγησε την χώρα στο χείλος της καταστροφής και το έκανε με επιλογή του» είπε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας παράλληλα πως ο Γιάννης Βαρουφάκης έχει βαρύτατες ευθύνες για εκείνο το επτάμηνο, αλλά δεν δρούσε μόνος του.

Θα θέλαμε είπε ο κ. Μητσοτάκης η εξεταστική που θα γίνει κάποια στιγμή να καλέσει τον κ. Βαρουφάκη και να μάθουμε τι έγινε. Επεσήμανε επίσης πως οι δεύτερες εκλογές του 2015 δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ”.

«Πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με προστασία αστυνομίας»

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας την επίθεσή του κατά του πρωθυπουργού, τον κατηγόρησε πως πηγαίνει σε προστατευμένες φιέστες με κομματικά στελέχη και προστασία αστυνομίας.

«Ολοι θυμούνται τα ψέματα που είπε. Οι πολίτες δεν έχουν κοντή μνήμη. Οι περιοδείες του κ. Τσίπρα μόνο αναπτυξιακά συνέδρια δεν είναι. Είναι μια μεταφερόμενη κουστωδία υπουργών» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, καταγγέλοντας τον πρωθυπουργό πως «κλείνει το μάτι» σε συντεχνίες, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάθεση τροπολογιών στη Βουλή.

“Ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει και ο ίδιος πια τα παραμύθια του”

Για την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα που είπε αν βγεις βόλτα στην Αθήνα βλέπεις μόνο χαμογελαστά πρόσωπα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε «Όπου πάει ο πρωθυπουργός τον ακολουθούν δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ απορώ που τα βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα . Ο κ. Τσίπρας κινδυνεύει να πιστέψει και ο ίδιος πια τα παραμύθια του”.

Ο κ. Τσίπρας έχει αρχίσει και πιστεύει ο ίδιος τα ψέματά του, ανέφερε ενώ χαρακτήρισε σκάνδαλο, τον καταιγισμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν χθες (σ.σ. την Πέμπτη).

Είπε τέλος ότι το νομοσχέδιο Γαβρόγλου είναι έκτρωμα και επαναφέρει τα πανεπιστήμια στην δεκαετία του 80.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα