«Η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράφει συμφωνίες»

Εκλογές εντός του Ιανουαρίου “βλέπει” ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», υπογράμμισε ότι “αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο” ενώ ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά  ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει το πολυνομοσχέδιο λαιμητόμο και το μνημόνιο.
«Δεν πρόκειται να δεχτούμε τις νέες συμφωνίες, θα τις ακυρώσουμε», τόνισε αρχικά  ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας για ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μέσα στον Ιανουάριο. «Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει άλλο, είναι πιθανότατο να έχουμε εκλογές μέσα στο Γενάρη», είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Λαφαζάνης επισήμανε: «Η κυβέρνηση έχει να ψηφίσει ένα πολυνομοσχέδιο – σκούπα, λαιμητόμο για μισθούς, συντάξεις κι εργασιακά δικαιώματα, και παράλληλα ένα νέο σκληρότατο μνημόνιο. Δεν ξέρω αν είναι σε θέση αυτή η Βουλή να ψηφίσει και τα δύο τερατουργήματα, ή αν θα πάει σε εκλογές πριν ή ταυτόχρονα με την εκλογή ΠτΔ.

Αν θα το επιτρέψουν οι τροϊκανοί να πάει σε εκλογές με τη νέα συμφωνία σε εκκρεμότητα. Το έδαφος πάντως είναι πολύ ναρκοθετημένο, οι δυσκολίες της κυβέρνησης είναι ανυπέρβλητες. Αυτή η κυβέρνηση δεν νομιμοποιείται να υπογράφει τέτοιες συμφωνίες, το μόνο που νομιμοποιείται είναι να πάει σε εκλογές».

Αναφερόμενος στο τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις νέες συμφωνίες, κι αν αυτό επιτυγχάνεται τεχνικά, σημείωσε: «Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε τις νέες συμφωνίες, και το πολυνομοσχέδιο και το νέο μνημόνιο. Αντίθετα, θα τις ακυρώσουμε. Δεν πρόκειται με δικά μας λεφτά – τα 11 δισ. από το ΤΧΣ – να μας επιβάλλει η Ε.Ε. το νέο μνημόνιο.
Αυτό είναι παράλογο, δείχνει σε τι ζουρλομανδύα έχουν βάλει τη χώρα. Η ακύρωση είναι εθνικό κυριαρχικό δημοκρατικό μας δικαίωμα. Έναν νόμο τον διαγράφουμε, δεν χρειάζεται έγκριση από άλλο Κοινοβούλιο, κι επαναφέρουμε τα πράγματα στη χώρα στην πρότερη νομική και κοινωνικοοικονομική κατάσταση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα