«Η κυβέρνηση είναι με την πλάτη στον τοίχο»

Απομονωμένη και σε αδιέξοδο βρίσκεται η κυβέρνηση σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχόλιο του γραφείου τύπου του κόμματος σημειώνεται πως «την ώρα που καταρρέει σαν χάρτινος πύργος όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης,   οι εκπρόσωποί της εμφανίζονται «σαν έτοιμοι από καιρό» να έρθουν αντιμέτωποι με την τρόικα. Κρύβουν, μάταια βέβαια, το γεγονός ότι ακόμα κι αν σκιαμαχούν στα επουσιώδη,  υπάρχει πλήρης σύμπλευση και συνενοχή στα ουσιώδη της μνημονιακής πολιτικής, στη λιτότητα, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη διάλυση των κοινωνικών δομών». 

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν πως «η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη στον τοίχο τόσο για την ταμπακιέρα του χρηματοδοτικού και του δημοσιονομικού κενού, όσο κυρίως εξαιτίας του εγκλωβισμού της στην καταστροφική στρατηγική του μνημονίου.  Είναι ανήμπορη να ψελλίσει την οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και παρακαλά για το μοίρασμα των ψίχουλων του πρωτογενούς πλεονάσματος ενόψει των εκλογών.»
«Είναι τέτοια όμως η απομόνωση της κυβέρνησης εντός και εκτός της Ελλάδας που τα αδιέξοδα της πολιτικής της γίνονται ολοένα και πιο καθαρά. Το ίδιο καθαρό θα είναι και το μήνυμα που θα δοθεί στις κάλπες ενάντια στο μνημόνιο και τους εκφραστές του» καταλήγουν από την Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα σκληρή κριτική ασκείται και για τα περιφερειακά αεροδρόμια. «Παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, η κυβέρνηση επισπεύδει την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, και περιφέρει στα ελληνικά νησιά ‘επενδυτές’ με στόχο την λεηλασία του δημόσιου πλούτου», καταγγέλλει το Τμήμα Μεταφορών και Δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του.

«Οι διατεταγμένες αγοραπωλησίες, θα ζημιώσουν το ελληνικό δημόσιο για μια ακόμη φορά, ενώ η ιδιωτικοποίηση, θα δημιουργήσει νέα προβλήματα προσπελασιμότητας και επάρκειας αεροπορικών υπηρεσιών στον νησιωτικό χώρο», επισημαίνει και εξηγεί: Σε καθημερινό επίπεδο η κυβέρνηση των μνημονίων και της εκχώρησης του εθνικού πλούτου αποδεικνύει ότι χαρίζεται στους κερδοσκόπους, και γίνεται υπόλογη για την πλήρη αποδιοργάνωση των μεταφορικών δικτύων της χώρας», καταλήγει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα