«Η κυβέρνηση προσέγγισε τυχοδιωκτικά και με ψέματα το θέμα του χρέους»

Για έλλειψη στρατηγικής και σχεδίου κατηγόρησε την κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αναφερόμενη στο θέμα του χρέους είπε ότι «η κυβέρνηση το προσέγγισε τυχοδιωκτικά» ενώ επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής.

«Με την πλάτη στον τοίχο δέχονται τα πάντα»

«Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο και στρατηγική, ούτε για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ούτε για την έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια, ούτε συνολικά για την ανάπτυξη και την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια», ανέφερε αρχικά η Φώφη Γεννηματά.
Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πιάνεται μόνο με τακτικισμούς και επικοινωνιακά κόλπα και «μέχρι σήμερα το μόνο που κατάφεραν είναι να οδηγούν τα πράγματα σε αδιέξοδο, να παγιδεύονται και να υποχωρούν κατά κράτος.
Με την πλάτη στον τοίχο δέχονται τα πάντα. Ναι σε όλα.Πρόθυμοι στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών της Ευρώπης».

«Το αστείο πρέπει να τελειώσει και μαζί και αυτή η κυβέρνηση»

Κατά την ίδια, «η Κυβέρνηση και το θέμα του χρέους το προσέγγισε τυχοδιωκτικά, με ψέματα και όρους επικοινωνιακούς. Αφού συμφώνησαν και συνυπέγραψαν τον περασμένοι Μάιο την θέση Σόιμπλε ώστε η όποια ουσιαστική παρέμβαση στο ζήτημα του χρέους να γίνει μετά το 2018, τώρα άρχισαν πάλι τους λεονταρισμούς.
Με στόχο να εμφανίσουν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ήδη εφαρμοσθεί ως νέο μεγάλο Εθνικό Στόχο.
Όπως και την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ που έπρεπε να είχε γίνει από την αρχή του 2015. Και αυτά με αντάλλαγμα νέα πρόσθετα μέτρα, νέο μνημόνιο με το ΔΝΤ.Λοιπόν, το αστείο πρέπει να τελειώσει και μαζί και αυτή η Κυβέρνηση».

Η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε καθοριστικό το ζήτημα της ρύθμισης του χρέους για την δυνατότητα να καταφέρει η χώρα κάποια στιγμή να δανειστεί από τις αγορές και να γλυτώσει από την εξάρτηση και τα μνημόνια.
«Η παράταξη μας έχει συμβάλει στην απομείωση του χρέους το 2012 αλλά και πρόσφατα με τις προσπάθειες που έχω καταβάλει υπέρ των Ελληνικών θέσεων προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «μαζί με την όποια ρύθμιση του χρέους απαιτούνται μέτρα αναπτυξιακά, πνοή ζωής για την τελματωμένη μας οικονομία.
Να σπάσουμε τον “φαύλο κύκλο” της ύφεσης. Ανάπτυξη βιώσιμη, αισθητή, όχι μόνο ως δημοσιονομικό στοιχείο αλλά ως δουλειά, ικανοποιητικό επίπεδο ζωής με αξιοπρέπεια για όλους».

 

Υπογράμμισε δε, πως “η χώρα χρειάζεται αλλαγή Κυβέρνησης και αλλαγή πολιτικής και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και την καθοριστική εκλογική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης”.

«Η χώρα χρειάζεται μια νέα κοινωνική συμφωνία»

“Μια ισχυρή Δημοκρατική Συμπαράταξη θα μπορέσει να επιβάλει την αναγκαία εθνική συνεννόηση και το σχηματισμό μιας σταθερής κυβέρνησης ευρείας στήριξης. Η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και μια νέα κοινωνική συμφωνία”, υποστηρίζει η κ. Γεννηματά και προσθέτει: “Η διακριτική, αυτόνομη πορεία που ακολουθούμε αυτόν το στόχο υπηρετεί. Δεν “τσιμπάμε” στο ψεύτικο δίλημμα “ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ”. Το “φύγε εσύ να έρθω εγώ” δεν δίνει λύσεις. Αρκετά κόστισε στη χώρα και στο λαό μας”.

Για πιθανές συνεργασίες

Αναφερόμενη στο ζήτημα της συνεργασίας με το Ποτάμι σημειώνει ότι “δεν έχει νόημα η ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. ‘Εχει κουράσει πλέον τον κόσμο”. Για τη συνεργασία με το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου δηλώνει ότι: “Προχωράμε με όχημα τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. ‘Εχουμε θέσει το πλαίσιο της αυτόνομης πορείας. Τέρμα οι επιτροπές, τα φόρα, η εσωστρέφεια και οι ομφαλοσκοπήσεις” και ξεκαθαρίζει ότι: “‘Οποιος αποδέχεται αυτό το πλαίσιο και κινείται ιδεολογικά στο χώρο της Κεντροαριστεράς είναι καλοδεχούμενος με ίσους όρους”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα