Η λάτιν ΑΕΚ, 3-1 τα Γιάννινα

Δύο γκολ ο Μπουονανότε και ένα ο Βάργκας, προηγήθηκε ο ΠΑΣ με τον Ακόστα

Μία δύσκολη νίκη επί ενός αξιόμαχου ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για την τρίτη αγωνιστική της Super League με σκορ 3-1 και έφτασε, έτσι, τους επτά βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Το τελικό σκορ φανερώνει την πραγματική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αλλά δεν καταδεικνύει τη δυσκολία με την οποία έφτασε η Ένωση στη νίκη, καθώς μέχρι το 74ο λεπτό που ο ΠΑΣ έπαιζε ακόμη με ένδεκα παίκτες, το σκορ ήταν 2-1 και η ομάδα των Ιωαννίνων έδειχνε επικίνδυνη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή της μπάλας και τους φιλοξενούμενους να κλείνουν χώρους και να ψάχνουν τις αντεπιθέσεις. Στο 20’, μάλιστα, μία αντεπίθεση κατέληξε σε γκολ με τον Ακόστα να κουβαλά την μπάλα και να σουτάρει στη γωνία του Μπαρόχα. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους «κιτρινόμαυρους» που άρχισαν να πιέζουν ασφυκτικά και χάρη στο απίστευτο ταλέντο του Μπουονανότε κατάφεραν και να γυρίσουν το ματς, αλλά και να φορτώσουν τους παίκτες του ΠΑΣ με κάρτες. Το 1-1 έγινε με πέναλτι του Ντιέγκο στο 35’ (το κέρδισε ο ίδιος) και το 2-1 στο 44’ πάλι με τον Μπουονανότε, αυτή τη φορά με θαυμάσια ατομική ενέργεια.

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε δυνατά για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι ο Κρισάντους απέτυχε στις ευκαιρίες που του δόθηκαν να σκοράρει. Μετά το 60’ ο  ρυθμός της Ένωσης έπεσε και τότε ήταν το διάστημα που ο ΠΑΣ έψαξε με αξιώσεις την ισοφάριση, μόνο που υπολόγιζε χωρίς τη φθορά που είχε δημιουργήσει ο Μπουονανότε στο α’ μέρος έχοντας κερδίσει 4 κίτρινες! Όταν έχασε δύο παίκτες μέσα σε πέντε λεπτά με κόκκινη κάρτα για σκληρά μαρκαρίσματα πάνω στους άλλους ικανότατους «κιτρινόμαυρους» χειριστές της μπάλας ( Βάργκας και Μάνταλος) όλα είχαν τελειώσει. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Βάργκας στο 87’.

Η ΑΕΚ έδειξε τρομερή πληρότητα στα χαφ, αφού Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Μπουονανότε, Βάργκας και Μάνταλος είχαν όλοι κάτι να δείξουν, αλλά φανέρωσε αδυναμίες στο τέρμα (ελαφρώς άστατος ο Μπαρόχα) και στη θέση φορ (κάτι έλειπε από τον Κρισάντους). Αμυντικά είχε προβλήματα η Ένωση, κυρίως επειδή Σιμόες και Γιόχανσον δεν κατάφεραν να «απορροφήσουν» τις αντεπιθέσεις και τις επιθέσεις των φιλοξενούμενων, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια.

Άριστη η διαιτησία του Σταύρου Μάνταλου, ο οποίος ορθώς πήρε πίσω απόφαση για πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο (σε ανατροπή εκτός περιοχής έδειξε αρχικά την άσπρη βούλα και μετά το μετέτρεψε σε φάουλ), ενώ είχε δίκιο στο πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ, αλλά και στον  πειθαρχικό έλεγχο. Έδειξε κίτρινη στους Στρούνα, Μπέριο και δύο κίτρινες στους Μιχαήλ και Τζημόπουλο που αποβλήθηκαν στο 74’ και στο 80’ αντίστοιχα.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Σιμόες, Μπουονανότε (63’ Βάργκας), Μπαρμπόσα (78’ Μάνταλος), Πλατέλλας, Κρισάντους (57’ Αραβίδης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Βελλίδης, Στρούνα, Μπέριος, Μιχαήλ, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Τσάβες, Ακόστα (81’ Κοζορώνης), Ίλιτς (46’ Γιάκος), Μανιάς (67’ Φερφελής).

*Στις εξέδρες του ΟΑΚΑ φιλοξενήθηκαν 50 πρόσφυγες, στους οποίους δόθηκαν τρόφιμα, φάρμακα και ρούχα τα οποία μάζεψε με πρωτοβουλία της ο σύνδεσμος φίλων της ΑΕΚ, ORIGINAL 21. Επίσης, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα