Η λογική αναζητά τον Λαφαζάνη

ΘΕΩΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Επικοινωνιακή καταιγίδα από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λίγες ώρες μετά τον αναμενόμενο ανασχηματισμό ο οποίος τον έθεσε εκτός κυβέρνησης. Ο πρώην υπουργός επιμένει στο σχέδιο Β χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει ποιο θα μπορούσε να είναι αυτό. Η πολιτική του ήττα κατά την διάρκεια της εβδομάδας όταν σε συνάντηση της Αριστερής Πλατφόρμας αποκάλυψε το κενό εναλλακτικού δρόμου επιτρέποντας πολιτικά σχόλια εις βάρος του προφανώς δεν ήταν αρκετή για εκείνον.

Ο εισβολέας του νομισματοκοπείου με άρθρο του στα Νέα σημειώνει πως «δεν αποδέχομαι, όμως, και τους αναγκαστικούς μονόδρομους και τις ανόητες και ανιστόρητες κατηγορίες της «αποστασίας» για όσους τους αμφισβητούν. Πολύ περισσότερο δεν αποδέχομαι ότι η Δημοκρατία στην πατρίδα μου, στην Ελληνική Βουλή και στα κόμματα πρέπει να ενοχοποιείται, προκειμένου να θριαμβεύει, στο «προτεκτοράτο» της Αθήνας, η συναινετική σιωπή των αμνών, ή η ηχηρή αποδοχή ως «αναγκαίου κακού» του νέου μνημονίου».

Υποστηρίζει πως «εναλλακτικές απαντήσεις υπάρχουν» αλλά μάλλον τις κρατάει για τον εαυτό του περιορισμένος σε θεωρητικές αναλύσεις.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά δηλώνει πως «η μάχη, όμως, κατά του μνημονίου δεν τελειώνει με την ψήφισή του στη Βουλή» κάτι που ξεκάθαρα έχει σημειώνει και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω εδώ και χρόνια στις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή αμφισβήτηση των μνημονίων χωρίς να αμφισβητούμε, ταυτόχρονα, τη θέση της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Η Ευρωζώνη μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε μια ιδιόμορφη γερμανική «φυλακή» χωρών και λαών, εντός της οποίας τα μνημόνια, εκείνης ή της άλλης μορφής, σε όλα τα μήκη και πλάτη της τείνουν να γίνουν καθεστώς» τονίζει σε άλλο σημείο αποκαλύπτωντας ίσως εκείνο που ο ίδιος αντιλαμβάνεται ως σχέδιο Β. Μόνο που ακόμα και αυτή τη φορά δεν έχει να παρουσιάσει συγκεκριμένο πλάνο το οποίο θα αξιοποιηθεί για να βγει η χώρα από την ΕΕ με ομαλό τρόπο.

Οσον αφορά την στήριξή του στην κυβέρνηση και αυτή φαίνεται να είναι άνευ πραγματικού αντικειμένου μιας και ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας για πρώτη φορά ξεκαθαρίζει ότι «Στηρίζω την κυβέρνηση, σημαίνει πρώτα απ’ όλα ότι στηρίζω το πρόγραμμά της. Εμείς δεν είχαμε πρόγραμμα ένα νέο μνημόνιο, αλλά την κατάργηση όλων των μνημονίων και το σταμάτημα της λιτότητας. Εγώ, λοιπόν, θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πραγματικό προεκλογικό και κυβερνητικό της πρόγραμμα και πιστεύω ότι η κυβερνητική θητεία στη στήριξη μνημονίων θα είναι μια «κακή παρένθεση», που γρήγορα θα κλείσει με την προσπάθεια όλων των μελών και στελεχών του κόμματος και του προοδευτικού δημοκρατικού κόσμου».

«Να μην καταργήσουμε και τη λογική» καταλήγει έχοντας πρώτα παραβιάσει σχεδόν κάθε κανόνα λογικής.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα