Η μέρα που γεννήθηκε ο «θεός» (vids)

Του Παύλου Κουστέρη

Υπάρχουν πολλές φορές οι στιγμές που αναρωτιέται κάποιος γιατί ο αθλητισμός είναι στην πραγματικότητα τόσο δημοφιλής. Ποιο είναι αυτό το στοιχείο που αναγκάζει τον κόσμο να φανατίζεται και να αγαπά το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ κ.ο.κ. σε βαθμό λατρείας;

Η απάντηση έρχεται όχι μέσω γραπτών ή λέξεων ειπωμένων στον… αέρα αλλά μέσω των ίδιων των πρωταγωνιστών που κατάφεραν (ή καταφέρνουν) να δώσουν το κάτι ξεχωριστό στο χώρο και παράλληλα να δημιουργήσουν μύθους γύρω από την παρουσία και το όνομά τους.

Ένας από αυτούς του «εκλεκτούς» κυρίους που συμπεριλαμβάνεται χωρίς ιδιαίτερες δευτερολογίες στο πάνθεον του αθλητισμού κλείνει σήμερα τα 51 του χρόνια. Ο λόγος για τον Μάικλ Τζόρνταν που έχει γράψει τόμους ιστορίας μέσω της παρουσίας του στα παρκέ του μπάσκετ τόσο –κυρίως- με τα κατορθώματά του όσο και με τους τίτλους που κατέκτησε.

Τα βίντεο που –ευτυχώς- υπάρχουν και μας δίνουν τη δυνατότητα να θυμόμαστε όσα απίστευτα κατάφερε αυτός ο δίμετρος (1,98μ.) Αμερικανός, αποτελούν πειστήρια για το μεγαλείο του. Κατάφερε να κάνει πραγματικότητα τα απίστευτα, κατάφερε να μας χαρίσει εικόνες που θύμιζαν σκίτσα από κόμικ και σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Κατάφερε να τον χειροκροτήσουν οπαδοί απ’ όλες τις ομάδες του NBA. Κατάφερε –πολλές φορές- να σηκώσει όρθιο το θεατή από τη θέση του.

Κατάφερε να κάνει τον αθλητισμό πιο όμορφο.

Κατάφερε το απίθανο να το κάνει αληθινό.

Για αυτό το λόγο αξίζουν τα αφιερώματα για τα επιτεύγματά του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Αυτός ήταν ο μπασκετμπολίστας Μάικλ Τζόρνταν και όπως έγραφε και ένα πανό στο τελευταίο του παιχνίδι στις 6 Απριλίου του 2003 ως παίκτης των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: «Now he belongs to the ages».

Ο Μάικλ Τζόρνταν εν δράσει:

Ο τελευταίος αγώνας του Τζόρνταν στο Σικάγο -έστω ως αντίπαλος- και η αποθέωση που γνώρισε:

Ο τελευταίος αγώνας του Τζόρνταν:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα