Η Μαρσέιγ έχασε τον τίτλο μέσα σε 20 μέρες!

Το ότι ο Μαρσέλο Μπιέλσα θεωρείται λιγάκι «πειραγμένος», είναι κάτι που το γνωρίζουν πολύ καλά όσοι ασχολούνται με την μπάλα. Το ότι ξέρει πολλά κιλά μπάλα επίσης είναι γνωστό. Το καινούριο που μάθαμε είναι ότι μπορεί να δημιουργήσει συγκίνηση μέσα στα αποδυτήρια.

Πριν από ένα μήνα περίπου και όταν η Μαρσέιγ έμεινε στο 0-0 με τη Λιόν ο Αργεντινός προπονητής έκανε μία επική ομιλία, ενός λεπτού, δίνοντας συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια και τους στήριξε παρά τους χαμένους βαθμούς σε αυτό το εντός έδρας ντέρμπι. Κυκλοφόρησε μάλιστα και βιντεάκι στο οποίο οι ποδοσφαιριστές του είχαν μείνει καθηλωμένοι και τον άκουγαν. Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τους παίκτες να συγκινούνται με τον προπονητή τους, ενώ στο βίντεο διακρίνονται κάποιοι να χειροκροτούν.

Ωστόσο, η ψυχολογία της ομάδας δεν φαίνεται να άλλαξε άρδην. Στο επόμενο εντός έδρας ντέρμπι, αυτό με τη μισητή Παρί, το 2-1 του ημιχρόνου έγινε 2-3 και στην ουσία χάθηκε το πρωτάθλημα που τόσο πολύ κυνηγά η Μαρσέιγ από το 2010 και έπειτα! Λίγοι πιστεύουν ότι μπορεί πλέον να γίνει η ανατροπή, αφού οι «γαλάζιοι» βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση πέντε πόντους πίσω από την κορυφή.

Το πρωτάθλημα έχει ακόμη δρόμο στη Γαλλία, αλλά η κατάσταση δεν είναι αναστρέψιμη και δύσκολα ο Μπιέλσα θα μείνει στην ομάδα, παρά το ότι είναι δείχνει να είναι αγαπητός στους παίκτες του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα