Η «μαύρη λίστα» του Πογιέτ

Ένα ρόστερ με 25, το πολύ 26 παίκτες θέλει να χειρίζεται ο Γκουστάβο Πογιέτ που σημαίνει πως αν αποκτηθεί έστω ένας ποδοσφαιριστής, τότε θα πρέπει να φύγουν από τα Σπάτα πέντε παίκτες! Ποιοι θα είναι αυτοί, από τη στιγμή που ο Ουρουγουανός προπονητής δεν έχει απαιτήσει συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις;

Από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών κι από τον τρόπο με το οποίο χειρίζεται το ρόστερ, έχει ξεχωρίσει μία εξάδα ποδοσφαιριστών που μάλλον αποχαιρετά το χειμώνα τα Σπάτα και μένει να δούμε ποιοι θα πουληθούν, ποιοι θα αποδεσμευτούν και ποιοι θα δοθούν δανεικοί.

Βασιλαντωνόπουλος και Ανδρεόπουλος προς δανεισμό

Το δίδυμο των παικτών με τα… μεγάλα ονόματα δεν πήρε τις ευκαιρίες του επί Τραϊανού Δέλλα και δύσκολα θα πάρει επί Γκουστάβο Πογιέτ. Ωστόσο, ούτε για πώληση είναι, ούτε για αποδέσμευση. Είναι ξεκάθαρες περιπτώσεις παικτών που πρέπει να δοθούν δανεικοί και θα δοθούν. Για τον Ανδρεόπουλο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παραχωρηθεί για ένα εξάμηνο σε ομάδα που θα θέλει έναν παίκτη στα χαφ, διότι δεν υπάρχει λόγος να δοθεί δανεικός σε ομάδα που δεν θα παίζει. Όσον αφορά στον Βασιλαντωνόπουλο υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να μείνει στα Σπάτα. Αν τυχόν έρθει σούπερ πρόταση για τον Γκάλο και παραχωρηθεί, τότε θα μείνει ως μπακ-απ του Μπακάκη.

Πεταυράκης και Καραγκιολίδης προς αποδέσμευση

Ο 23χρονος Σταύρος Πεταυράκης περισσεύει αφού η ομάδα διαθέτει δύο αριστερά μπακ (Ντιντάκ και Σοϊλέδη), ενώ ως αριστερό μπακ μπορεί να παίξει και ο Βασιλαντωνόπουλος. Προφανώς κι αν υπάρξει πρόταση δανεισμού με κάλυψη του συμβολαίου του θα παραχωρηθεί, αλλά αν όχι θα γίνει προσπάθεια αποδέσμευσης. Όσον αφορά τον Καραγκιολίδη, ο Πογιέτ έχει ξεκαθαρίσει πως είναι πολλοί οι πέντε τερματοφύλακες και θα αποδεσμευτεί.

Κρισάντους και Ανάκογλου προς πώληση

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους δεν βρίσκεται στα πλάνα του Πογιέτ. Δεν είναι μόνο το πρόσφατο συμβάν, όταν ο Νιγηριανός εκνευρίστηκε και ανάγκασε τον Μιλοβάνοβιτς να τον επαναφέρει στην τάξη. Είναι και μία άλλη ανέκδοτη ιστορία που αποδεικνύει ότι ο Ουρουγουανός δεν τον πιστεύει. Στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο, όταν ο Πογιέτ δεν είχε στη διάθεσή του τον Αραβίδη και τον Τζιμπούρ, υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει τον Κρισάντους. Πριν επιλέξει, όμως, τον «Μάκη» για την κορυφή της επίθεσης, είχε σκεφτεί να χρησιμοποιήσει τον… Άρθο. Ναι τον Άρθο, τον κεντρικό του οπισθοφύλακα! Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, ακόμη θα συζητιόταν αυτή η κίνηση του Πογιέτ, που ήθελε να αιφνιδιάσει τον Γιάννη Αναστασίου, πιστεύοντας πως με τη δύναμή του και την ικανότητά του στο ψηλό παιχνίδι, ο Ισπανός στόπερ θα μπορούσε να κάνει ζημιές ως σέντερ φορ! Τελικά ο Γκουστάβο Πογιέτ πείστηκε από τους βοηθούς του να μην προβεί σε αυτή την κίνηση, διότι ακόμη κι αν του έβγαινε, θα έδινε τροφή στον Τύπο για ασταμάτητη κριτική για κάθε του κίνηση από εκείνη τη μέρα και έπειτα!

Όσον αφορά στον Δημήτρη Ανάκογλου, έχει πέσει κι αυτός θύμα του πλουραλισμού στη μεσαία γραμμή, όπου Σιμόες, Γιόχανσον και Κορδέρο, αλλά και ο πολλά υποσχόμενος Φαγιέ που αρέσει στον Πογιέτ, όπως και ο μικρός Ανδρεόπουλος, δημιουργούν μία δυνατή πεντάδα. Ο Ανάκογλου, όμως, είναι παίκτης με πολλές συμμετοχές, εμπειρία και καλά παιχνίδια με την ΑΕΚ – έστω και στη Football League – και δεν πρόκειται να παραχωρηθεί δωρεάν. Είναι κατ’ εξοχήν περίπτωση ποδοσφαιριστή που θα δοθεί μόνο με ανταλλάγματα και στην Ένωση έχουν ήδη ενεργοποιηθεί προκειμένου να γίνουν τα πράγματα όπως τα θέλουν.

Ο Μπρέσεβιτς και οι δύο μετεγγραφές

Αν το πλάνο λειτουργήσει ιδανικά και η ΑΕΚ καταφέρει να μείνει με 25 παίκτες (στην ουσία 24 συν τον Μπρέσεβιτς που δεν θα προλάβει να παίξει φέτος), τότε θα αδειάσει χώρος και για τους δύο παίκτες που θέλει να αποκτήσει ο Γκουστάβο Πογιέτ, τον επιθετικό και τον εξτρέμ. Στην άμυνα δηλώνει καλυμμένος, αφού φαίνεται πως τον ικανοποιεί η παρουσία του Κολοβέτσιου, του Λαμπρόπουλου και φυσικά του Άρθο τον οποίο ενεργοποίησε και τον εκμεταλλεύεται στο έπακρο.

Πρέπει τέλος να σημειωθεί πως αν και όλοι οι παίκτες έχουν την τιμή τους, η ΠΑΕ αυτή τη στιγμή δεν έχει ιδιαίτερη πρόθεση να πουλήσει. Με εξαίρεση τον Κρισάντους, τον Ανάκογλου, ίσως και τον Γκάλο (κυρίως επειδή υπάρχει έτοιμος αντικαταστάτης) οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται στα πλάνα για το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, το Κύπελλο και φυσικά τα Play off. Από το καλοκαίρι κι έπειτα βλέπουμε…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα