Η “μπλε φάλαινα” ήρθε και στην Ελλάδα

Το βίαιο διαδικτυακό παιχνίδι που έχει κάνει την εμφάνισή του σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και απαιτεί έναν παίκτη σκλάβο κι έναν επικεφαλής που δίνει τις οδηγίες, ήρθε και στην Ελλάδα.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα αποδοχής της πρόκλησης του διαδικτυακού παιχνιδιού αυτοκτονίας εντοπίστηκε στην Κατερίνη και επιβεβαιώνεται από την ΕΛ.ΑΣ.

Το 15χρονο κορίτσι δέχτηκε εντολές να αυτοτραυματιστεί και να πάρει μεγάλη ποσότητα υπνωτικών χαπιών. Ωστόσο, στο τέλος φοβήθηκε και τα είπε όλα στους γονείς της, οι οποίοι και ενημέρωσαν την Ασφάλεια. Πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” και με τη βοήθεια παιδοψυχολόγων προσπαθεί να ξεπεράσει τα ψυχικά τραύματα που της δημιουργήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι η “Μπλε Φάλαινα“, έχει οδηγήσει στο θάνατο περισσότερους από 300 νέους σε όλο τον κόσμο, καθώς η φωνή του εντολέα δοκιμάζει τις αντοχές τους, τους χειρίζεται, τους εκφοβίζει και στο τέλος τους ζητάει να κάνουν κακό στον εαυτό τους.

Στις έρευνες λαμβάνει μέρος και η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης που μιλούσε στα αγγλικά στην 15χρονη και τη διέταξε να πάρει υπνωτικά και να χαράξει τα πόδια της με ξυράφι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα