“Η οικονομία σταθεροποιείται – Εφικτή η ανάπτυξη 2,7% το 2017”

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης σε συνέντευξη στο Bloomberg.

Ο κ. Φραγκιαδάκης τόνισε πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται ενώ ανέφερε πως είναι εφικτή η ανάπτυξη 2,6-2,7% το επόμενο έτος, όπως προβλέπουν οι εκτιμήσεις, σχολιάζοντας πως «μπορεί να ακούγεται φιλόδοξο το νούμερο, όμως πρέπει να θυμόμαστε ότι ερχόμαστε από μια περίοδο πολλών ετών ύφεσης, άρα υπάρχει κάποια ενέργεια στην οικονομία που μπορεί να αποδεσμευτεί στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, η συμμετοχή των ελληνικών τίτλων στο QE θα αποτελέσει ορόσημο, καθώς θα ανοίξει την πρόσβαση της Ελλάδας στην αγορά, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα εμπιστοσύνης και βοηθώντας το επενδυτικό κλίμα στη χώρα μας.

«Πρέπει να ενταχθούμε στο QE. Αποτελεί ορόσημο, γιατί θα σηματοδοτήσει ότι οι διεθνείς πιστωτές θα βάλουν κατά κάποιο τρόπο την έγκριση τους στην αξιοπιστία των προσπαθειών της Ελλάδας να βγάλει το πρόγραμμα. Υπ’ αυτή την έννοια θα μας βοηθήσει να ανακτήσουμε πρόσβαση στους επενδυτές και θα μας πάει στο επόμενο βήμα», σημείωσε ο κ. Φραγκιαδάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα