Η πρωτάρα και η Σάλκε

Η τύχη χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στην κλήρωση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (12/12) και έφερε στο δρόμο των ερυθρόλευκων την τουρκική Οσμανλίσπορ. Σαφώς πιο δύσκολη η αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σάλκε.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα βρει απέναντί του μία πρωτοεμφανιζόμενη στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η οποία στην παρθενική της παρουσία στην τουρκική Σούπερ Λιγκ κατάφερε να τερματίσει στην 5η θέση και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο τουρκικός σύλλογος έχει έδρα την Άγκυρα και ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της Άνκαρασπορ, η οποία δεν υφίσταται πλέον. Στη φάση των ομίλων στάθηκε τυχερός, καθώς κληρώθηκε σε όμιλο με Βιγιαρεάλ (πήρε το δεύτερο εισιτήριο), Ζυρίχη και Στεάουα και τερμάτισε πρώτος.

Σαφώς πιο δύσκολη είναι η αποστολή του ΠΑΟΚ, που θα βρει απέναντί του τη γερμανική Σάλκε, η οποία δεν χρειάζεται ιδιαίτερες… συστάσεις. Οι «μπλε» από την κοιλάδα του Ρουρ, που αποτελούν παραδοσιακά τον μισητό αντίπαλο της συντοπίτισσας Ντόρτμουντ, πέρασαν πρώτοι από το γκουπ που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων με αντιπάλους τη Νις, την Σάλτσμπουργκ και την Κράσνονταρ, με την τελευταία να παίρνει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση.

Οι δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα δώσουν τα πρώτα ματς εντός έδρας και τους επαναληπτικούς σε Τουρκία και Γερμανία αντίστοιχα.

 

Αναλυτικά τα ζευγάρια στη φάση των “32”:

Αθλέτικ Μπιλμπάο – ΑΠΟΕΛ

Λέγκια Βαρσοβίας – Αγιαξ

Αντερλεχτ – Ζενίτ

Άστρα – Γκενκ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεντ Ετιέν

Βιγιαρεάλ – Ρόμα

Λουντογκόρετς – Κοπεγχάγη

Θέλτα – Σαχτάρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Οσμανλίσπορ

Γάνδη – Τότεναμ

Ροστόφ – Σπάρτα Πράγας

Κράσνονταρ – Φενέρμπαχτσε

Γκλάντμπαχ – Φιορεντίνα

Άλκμααρ – Λιόν

Χάποελ Μπερ Σεβά – Μπεσίκτας

ΠΑΟΚ – Σάλκε

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των “32” θα διεξαχθούν στις 16 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς στις 23 του ίδιου μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα