Η Σπάρτα του Σκάζνι «βουλιάζει» την Ελλάδα

Το 3-0 της Σπάρτα Πράγας στη Ρώμη επί της Λάτσιο και η πρόκριση της ομάδας του Ζντένεκ Σκάζνι στην επόμενη φάση του Europa League, έβαλε «φωτιά» στη βαθμολογία της UEFA, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο «βουλιάζει» όλο και πιο βαθιά, καθηλωμένο πλέον στη 13η θέση και σε μεγάλη απόσταση από τις Τσεχία και Ελβετία, που βρίσκονται στη 12η και 11η θέση αντίστοιχα.

Όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα πράγματα η Ελλάδα θα ξεκινήσει από την 13η θέση με 22.100 βαθμούς, πίσω από την 11η Ελβετία με 27.775 βαθμούς και την 12η Τσεχία με 27.675.

Εκτός των παραπάνω, το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να υπερασπιστεί ακόμη και αυτή καθ’ αυτή τη 13η θέση, καθώς η Ολλανδία, οι ομάδες της οποίας εμφανίζονται ανεβασμένες, βρίσκεται στους 21.963 βαθμούς στην 14η θέση, ενώ οι Ρουμάνοι ακολουθούν με 21.050 ως 15οι και μία θέση πιο κάτω οι Κροάτες με 20.125.

Οι επιπτώσεις για τις ελληνικές ομάδες θα γίνουν αντιληπτές από την επόμενη σεζόν, καθώς η πρωταθλήτρια δεν θα προκρίνεται απευθείας στους ομίλους του Champions League, δίνοντας προκριματικούς αγώνες, ενώ δεν θα βγαίνει απευθείας ομάδα ούτε στους ομίλους του Europa League.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα