Η συγκινητική ιστορία του Μαμπουλού

 

Ο Κρίστοφερ Μαμπουλού αποτελεί την αποκάλυψη του φετινού ΠΑΣ Γιάννινα όμως λίγοι γνωρίζουν ότι πριν από πέντε χρόνια ένα ιατρικό λάθος λίγο έλειψε να του στερήσει μία ολόκληρη ποδοσφαιρική καριέρα!

Ο 26χρονος Γάλλος επιθετικός με καταγωγή από το Κογκό ήταν το 2010 ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Σατορού, όμως ένα λιποθυμικό επεισόδιο σε προπόνηση της ομάδας του ήταν η αρχή μίας από τις τραγικότερες ειδήσεις στην ιστορία του γαλλικού ποδοσφαίρου.

Το καλοκαίρι του 2011 οι γιατροί του απαγόρευσαν να ξαναπαίξει ποδόσφαιρο εντοπίζοντας πολύ σοβαρά καρδιακά προβλήματα και ο ίδιος αναγκάστηκε να υπακούσει, πιστεύοντας πως έτσι θα ζούσε μία φυσιολογική ζωή.

Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν επισκέφτηκε κάθε καρδιολόγο του Παρισιού και κάπως έτσι έγινε γνωστό το τραγικό ιατρικό λάθος! Επιστρέφει στην ομάδα που τον ανέδειξε και το 2014 παίρνει μεταγραφή στην Μπαστιά, ζώντας το μεγάλο του όνειρο, να παίξει μπάλα στην κορυφαία κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστεί, μάλιστα, σε μία από τις ιστορικότερες επιτυχίες του συλλόγου της Κορσικής, σκοράροντας και τα δύο γκολ στη νίκη επί της Μαρσέιγ!

Η ιστορία του συνεχίζεται φέτος στα Γιάννινα, όπου αποδεικνύεται… λίρα εκατό! Την περασμένη Δευτέρα στο Αγρίνιο με δύο δικά του γκολ ο ΠΑΣ γύρισε το ματς με τον Παναιτωλικό, επικρατώντας 2-1, με τον Γάλλο επιθετικό να αναδεικνύεται σε MVP της αγωνιστικής.

Ενθυμούμενος την παλιά ιστορία ο ίδιος δεν ξέρει αν πρέπει να χαρεί, ή να κλάψει, καθώς τα δύο χρόνια που έμεινε εκτός θα μπορούσαν να έχουν απογειώσει την καριέρα. Από την άλλη, θα μπορούσαν να σημάνουν και το πρόωρο τέλος της, αν ο ίδιος είχε μείνει στις αρχικές γνωματεύσεις και δεν είχε ψαχτεί για περισσότερες ιατρικές γνώμες.

«Έχω χάσει δύο χρόνια από τη ζωή μου εξαιτίας ενός ιατρικού λάθος», λέει και το επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία. «Μια μέρα δεν αισθάνθηκα καλά στην προπόνηση, το είπα στο ιατρικό τιμ, με εξέτασαν και μου είπαν να γυρίσω στις προπονήσεις μου. Και μετά ξαφνικά, μου ανακοινώθηκε ότι δεν μπορώ να παίζω ποδόσφαιρο επειδή έχω πρόβλημα στην καρδιά μου. Δεν μπορούσα να το καταλάβω, ήμουν πολύ συγχυσμένος. Κανείς στην οικογένειά μου δεν είχε πρόβλημα, πώς είχα εγώ ξαφνικά; Εκ των υστέρων, θεωρώ ότι κάποιος τους πίεσε. Ευτυχώς βρήκα τους δύο αυτούς ειδικούς. Μου άναψαν το πράσινο φως για να επιστρέψω, αφού δεν μου βρήκαν τίποτα». Τελικά είναι αλήθεια, στη ζωή και στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι αδύνατο…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα