“Η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος είναι παραμύθι για μικρά παιδιά”

Οξεία επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο εξαπέλυσε ο Αλέκος Καλύβης. “Η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος είναι παραμύθι για μικρά παιδιά»,  υποστήριξε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της Λαϊκής Ενότητας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην Ηλιούπολη με θέμα το συνταξιοδοτικό.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν ενδιαφέρεται για τους συνταξιούχους και τους ασφαλισμένους παρά μόνο για την εφαρμογή των περικοπών του τρίτου μνημονίου» είπε αρχικά ο Αλέκος Καλύβης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι στην ουσία Αξιωματική Συμπολίτευση και πλασιέ της ιδιωτικής ασφάλισης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΛΑΕ:

«Το ασφαλιστικό πρόβλημα είναι πολιτικό και ευρύτερα οικονομικό πρόβλημα .Δεν υπάρχουν συνεπώς αμιγώς ασφαλιστικές λύσεις . Στη χώρα μας από το 1990 έγιναν δεκάδες αντιασφαλιστικές παρεμβάσεις από τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ,οι οποίες όχι μόνο δεν έλυσαν αλλά αντίθετα επιδείνωσαν το πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας.

Διότι το κύριο πρόβλημα των ταμείων είναι η καταλήστευση των αποθεματικών τους ,η μη απόδοση θεσμοθετημένων πόρων του και η κρίση στην απασχόληση με την εκρηκτική ανεργία και την απορρύθμιση ,κατάσταση που οξύνθηκε με ακραίο τρόπο την τελευταία εξαετία των μνημονίων.

Ο στόχος των κυβερνήσεων ήταν απλά και μόνο η κατεδάφιση των συντάξεων , των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και η απαξίωση της δημόσιας ασφάλισης σε όφελος της ιδιωτικής. Σε αυτή τη νεοφιλελεύθερη γραμμή κινείται και η σημερινή κυβέρνηση.

Το αντιασφαλιστικό σχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να αποσυρθεί. Να μην κατατεθεί καν και να ξεκινήσει ένας σοβαρός μακρόχρονος διάλογος . Εν τω μεταξύ να υπάρξουν ρυθμίσεις μόνο στο σκέλος των εσόδων με νέους πόρους (αύξηση όγκου απασχόλησης, αύξηση μισθών και κατά συνέπεια εισφορών ,μείωση εισφοροδιαφυγής,ρύθμιση χρεών,μεταφορά τμήματος κερδών των τραπεζών κ.α.).

Επίσης πρέπει σταδιακά να δημιουργηθεί νέο αποθεματικό της κοινωνικής ασφάλισης σε αντιστάθμισμα του καταληστευθέντος με την απόδοση μεγάλου τμήματος της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων επιχειρήσεων στα ταμεία .

Αυτή η πολιτική όμως είναι ασύμβατη με τα μνημόνια .Γι αυτό ο αγώνας ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση είναι καθαρά αντιμνημονιακός αγώνας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα