«Η τρομοκρατική οργάνωση που δρα στην Ελλάδα είναι η Χεζμπολάχ»

Για δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στην Ελλάδα έκανε λόγο ο ο Tony Badran, Αμερικανός ερευνητής. «Δεν έχω δει κάτι που υποδηλώνει την Ελλάδα ως στόχο. Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως αποτελεί ένα εν δυνάμει σημείο διέλευσης στην Ευρώπη. Η  τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα είναι η  Χεζμπολάχ» τόνισε χαρακτηριστικά.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Εξέλιξη” ο Tony Badran, ο οποίος είναι ερευνητής στο αμερικανικό think tank “Ίδρυμα για την Άμυνα της Δημοκρατίας” (Foundation for Defense of Democracies – FDD) στην Ουάσιγκτον, το οποίο θεωρείται ότι απηχεί πολλές φορές τις απόψεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναδιατυπώνει ουσιαστικά τη θέση του Matthew Levitt, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ο οποίος σε πρόσφατο σύγγραμά του σχετικό με την οργάνωση Χεζμπολάχ (Hezbollah: The Global Footprint of Lebanon’s Party of God) αφήνει αιχμές για παράνομες δραστηριότητες της Λιβανέζικης εξτρεμιστικής οργάνωσης στην Κύπρο και στην Ελλάδα.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τις οποίες παρακολουθεί στενά και  ερευνά την πολιτική των ΗΠΑ σε αυτές τις περιοχές, εκτιμά πως η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο επιθέσεων από τζιχαντιστές, κάτι που όμως δεν αποκλείει για τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Επισημαίνει ωστόσο πως οι υπήκοοι των ευρωπαϊκών χωρών που που μεταβαίνουν στα μέτωπα του πολέμου στο πλευρό των τζιχαντιστών, συνήθως καίνε τα διαβατήριά τους και δεν τους απασχολεί η επιστροφή στη Δύση.

Εκτιμά επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος για το Ιράκ και την Ανατολή (ISIS) δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αεροπορικές επιθέσεις, αλλά με γεωπολιτικές λύσεις, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα και το Ιράν.

Στο πρόσφατο παρελθόν, ο Tony Badran διετέλεσε  υποστηρικτής και σύμβουλος του John McCain, υποψηφίου των δημοκρατικών για την προεδρία, στις εκλογές του 2008, ο οποίος έχασε τις εκλογές έναντι του αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα, συγκεντρώνοντας ποσοστό 45,7% έναντι 52,9% που συγκέντρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα