«Θα είμαστε πρώτο κόμμα»

Την βεβαιότητα του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, εξέφρασε ο Σταύρος Κοντονής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Realfm για τις Ευρωεκλογές, την επίθεση Κάρας στον Τσίπρα, αλλά και τις διαφορετικές τάσεις που επικρατούν στο εσωτερικό του κόμματος.

«Δεν υπάρχει διστακτικότητα των στελεχών. Αν υπάρχουν αρνήσεις θα είναι πολιτικά αιτιολογημένες. Θα συζητήσουμε το Σαββατοκύριακο για όλα αυτά τα ζητήματα», σχολίασε αρχικά ο κ. Κοντονής και συνέχισε:«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα και θα είναι πρώτο κόμμα με μια ικανοποιητική διαφορά. Η διαφορά θα παίξει ρόλο και θα δούμε με βάση το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, να δούμε πως θα κατατάσσονταν οι βουλευτικές έδρες».

«Εμείς επιδιώκουμε εκλογές γιατί νομίζουμε ότι είναι η μόνη δημοκρατική διέξοδος από την κρίση αυτή. Τώρα είναι επιτακτικότερες με βάση όλες αυτές τις αποκαλύψεις που έχουν γίνει το τελευταίο τρίμηνο», πρόσθεσε.

«Αδικεί τον εαυτό του ο Κάρας»

«Στον κ. αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, δόθηκε ολόκληρος φάκελος με τις θέσεις, μας και τις απόψεις μας», σχολίασε για τον κ. Κάρας και την επίθεση του στο κ. Τσίπρα και πρόσθεσε:  «Επειδή μπαίνουμε σε μια προεκλογική περίοδο που αφορά και των ευρωπαϊκό χώρο, να μην γίνονται τέτοιες πληρωμένες παρεμβάσεις από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Δεξιάς. Αδικεί τον εαυτό του και τον θεσμό τον οποίο υπηρετεί. Μας ξένισε ιδιαίτερα. Δεν μας είχαν συνηθίσει οι Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι σε κάτι τέτοιο. Δεν είναι ο μόνος ο οποίος διαμορφώνει το πόρισμα ο κ. Κάρας. Σε τελευταία ανάλυση, οι εισηγήσεις θα κριθούν και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο».

«Δεν υπάρχουν συνιστώσες στο κόμμα»

Σχετικά με το χρέος ο κ. Κοντονής είπε: «Ο διάλογος για το χρέος γίνεται συνεχώς στη Βουλή. Από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν εισακούεται τίποτα», ενώ σε ερώτηση για τις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα είπε: «Συνιστώσες δεν υπάρχουν. Υπάρχουν τάσεις. Σε όλα τα κόμματα υπάρχουν τάσεις. Το ζήτημα είναι ότι συνδυάστηκε αυτή η άποψη του Γ. του Σταθάκη με το θέμα του κουρέματος του χρέους. Εμείς είπαμε ότι ανεξάρτητα με το ποιο είναι το χρέος, θα πρέπει να γίνει κούρεμα του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα