«Σενάριο φαντασίας η συνεργασία Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ»

Για τα σενάρια περί συνεργασίας Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον Real fm  ο Μάκης Βορίδης. Ο βουλευτής της γαλάζιας παράταξης χαρακτήρισε  «αδιανόητη» και «φανταστική» μια ενδεχόμενη σύμπραξη των δύο κομμάτων, ενώ μίλησε και για τα σενάρια εκλογών.

«Η συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ, μου φαίνεται αδιανόητη. Αμφισβητώ την ταχύτητα ωριμάνσεως του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν πολιτικό ρεαλισμό όπου αποδέχεται βασικές παραμέτρους του πολιτικού μας συστήματος και της Ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ένα πάρα πολύ σκληρό του τμήμα το οποίο είναι σκληρά Μαρξιστικό. Αυτοί οι άνθρωποι πριν από ενάμισι χρόνο, ήταν στα κάγκελα, ως τροτσκιστές. Τους ζητάμε να κάνουν τα αδύνατα. Αυτή η διεργασία είναι προσωπική, διαδικασία ανασυγκρότησης του εαυτού σου που παίρνει χρόνο. Είναι σενάριο φαντασίας», τόνισε αρχικά ο Μάκης Βορίδης, σχετικά με τα σενάρια περί συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο πρωθυπουργός είναι απολύτως ειλικρινής όταν λέει ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της 4ετίας. Πέρα από τα πολύ μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, πρέπει να γίνει αυτό και για πολιτικούς λόγους. Ένα πρόγραμμα δεν μπορεί να αφεθεί στη μέση του, πρέπει να δοθεί χρόνος για να φανούν τα αποτελέσματα», σχολίασε εν συνεχεία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.  και συνέχισε:

«Είναι ένας χρόνος στον οποίο θα συζητήσουμε την βιωσιμότητα του χρέους. Το «Forget it Yiannis», αναφέρεται στην περίπτωση του κουρέματος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα τα οποία μέσα στον επόμενο χρόνο θα τα δει κανείς να τρέχουν».

«Σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχουν σημασία οι υποψηφιότητες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι πάνω από τις πολιτικές αντιπαλότητες. Είναι ένας ενωτικός θεσμός. Ακόμα και με τη θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει ακόμα η δυνατότητα, να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα δώσει 180 από αυτή τη βουλή», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Πρέπει να αλλάξει. Δεν το συζητούμε αυτό. Είναι απαράδεκτα υψηλά. Πρέπει να αλλάξει», επεσήμανε τέλος  ο κ. Βορίδης, για τα πρόστιμα και τους υψηλούς τόκους για τους πολίτες που καθυστερούν την πληρωμή των φόρων

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα