“Θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερες για τον ελληνικό λαό”

Για τα τεχνικά κλιμάκια που έρχονται στην Αθήνα μίλησε ο Πάνος Σκουρλέτης και τόνισε ότι “αυτά δεν έρχονται για πολιτική διαπραγμάτευση”. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ακόμα πως μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των εκπροσώπων των δανειστών γίνεται συζήτηση στη βάση των μεταρρυθμίσεων που θέλει να προωθήσει η κυβέρνηση ενώ επεσήμανε ότι “η Ελλάδα θα ζήσει καλύτερες καταστάσεις από ότι ζούσε μέχρι τώρα”

Μιλώντας το πρωί στο MEGA, ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως σκοπός των επαφών είναι η αποκατάσταση μιας ισότιμης σχέσης εμπιστοσύνης, η οποία θα οδηγήσει σε μια συζήτηση που αφορά στο μείζον θέμα της χρηματοδότησης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει η σχέση που είχε η προηγούμενη κυβέρνηση με την τρόικα.

«Μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Δεν γίνεται στη βάση μνημονιακών απαιτήσεων και μέτρων, γίνεται στη βάση πρωτοβουλιών και ενός σχεδίου που καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση. Ανταλλάσσονται τεχνικού τύπου πληροφορίες, υπάρχει τεκμηρίωση από την ελληνική κυβέρνηση» ανέφερε.

«Δεν πρόκειται περί πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε τεχνικά κλιμάκια, δεν είναι εξουσιοδοτημένα για κάτι τέτοιο» επεσήμανε ο υπουργός.

Ερωτηθείς για το ποιο πιστεύει ότι θα είναι το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, απάντησε: «Να σας πω ειλικρινά δεν ξέρω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα. Ξέρουμε όμως τι θέλουμε, πού θέλουμε να πάμε. Σε κάθε περίπτωση νομίζω θα οδηγηθούμε σε καταστάσεις οι οποίες θα είναι πολύ καλύτερες για τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Και με όρους καθημερινότητας αντιμετώπισης των προβλημάτων αλλά και με όρους εθνικής αξιοπρέπειας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα