“Θα ψηφίσουν και θα πουν κι ένα τραγούδι”

Δριμεία ήταν η επίθεση του Σταύρου Θεοδωράκη στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Τσίπρα μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης. Ο επικεφαλής του Ποταμιού μεταξύ άλλων τόνισε πως «νομίζω ότι το σενάριο “δούλεψα 17 ώρες και έφερα μια καλή συμφωνία” το εξαντλήσαμε πέρυσι και δε νομίζω ότι θα επαναληφθεί. Απλώς ο κ. Τσίπρας κατά την προσφιλή του τακτική φτάνει όλα τα πράγματα στο αμήν για να πουν οι Έλληνες, υπό τον φόβο ότι θα έχουμε ακόμη χειρότερες εξελίξεις, ότι ακόμα και αυτά τα μέτρα είναι καλοδεχούμενα».
Στο ερώτημα τι θα πράξουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στη Βουλή όταν τα έρθουν τα νέα μέτρα προς ψήφιση ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνούνται πραγματικά να ψηφίσουν. Είναι παιχνίδια πριν από το συνολικό ναι. Ουσιαστικά η υπόθεση έχει τελειώσει. Υπάρχει μία καθυστέρηση σε δευτερεύοντα πράγματα, η οποία δεν δικαιολογεί όλο αυτό το κλίμα της εκλογολογίας. Θα το δούμε βέβαια στην πράξη», ενώ στη συνέχεια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δε θέλει να χάσει τις καρέκλες. Οι 153 βουλευτές έχουν εξαρτηθεί από το κράτος με ποικίλους τρόπους άρα αυτοί οι βουλευτές θα ψηφίσουν θετικά στην επόμενη ψηφοφορία και πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας θα τα έχει τα περισσότερα συμφωνήσει».
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε ερωτήσεις περί συμμετοχής του Ποταμιού στην Κυβέρνηση είπε: «Αν θέλουμε να ψηφίζουμε μέτρα δεν είναι ανάγκη να μπούμε και στην κυβέρνηση. Πρώτον, εμείς δεν προτιθέμεθα να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση με τον κ. Τσίπρα και δεύτερον δεν έχουμε σκοπό να ψηφίσουμε μέτρα που ουσιαστικά θα σημάνουν μια καινούρια οπισθοδρόμηση της οικονομίας. Όπως έστρωσαν, ας κοιμηθούν. Δικό τους είναι το πρόβλημα».
Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού τόξου σε πιθανές πρόωρες εκλογές είπε:
«Το ερώτημά σας είναι πολύ σοβαρό- αν και δεν είναι πολύ πιθανές οι εκλογές- και δε μπορούμε να δώσουμε επιπόλαιες απαντήσεις. Πρέπει να δούμε εκείνη τη στιγμή τι προέχει για την κοινωνία, γιατί αυτή τη στιγμή εκλογές, σημαίνει σύγκρουση με την Ευρώπη, σημαίνει ότι δε θα πάρουμε τα 6 δις € που έχουμε συμφωνήσει, σημαίνει ότι η χώρα είναι στον αέρα. Αν λοιπόν έχουμε τέτοιες εξελίξεις, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε όλα τα σενάρια και να σκεφτούμε το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό συμφέρον του καθενός».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης παράλληλα απάντησε και στον Πρωθυπουργό o οποίος είπε ότι “κεντροαριστερά χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει” λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας έχει ξεπουλήσει τα οράματα της όποιας Αριστεράς. Η κυβέρνησή του δυστυχώς είναι μια κυβέρνηση, εθνικολαϊκιστών, που έχουν και ακροαριστερές απόψεις και ακροδεξιές απόψεις. Δεν έχουν καμία σχέση με τα οράματα της Αριστεράς».
Τέλος σε ό,τι αφορά το διάλογο του προοδευτικού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού κέντρου ανέφερε ότι αυτός περιλαμβάνει έναν χώρο από το φιλελεύθερο κέντρο μέχρι τη μεταρρυθμιστική αριστερά και προσέθεσε: «Αυτός ο χώρος είναι πιο ευρύς από την κεντροαριστερά. Σε αυτή την κουβέντα εμείς πρωταγωνιστούμε. Αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε ένα πλυντήριο για τους πρώην υπουργούς, που θέλουν να επανέλθουν στα πράγματα».
O Σταύρος Θεοδωράκης, επίσης προσέθεσε:
«Η κυβέρνηση παίρνει μάστερ στην επικοινωνία. Στο τραπέζι έχει κυρίως επικοινωνιακά κόλπα και όχι πολιτική. Αυτό το γνωρίζουν και οι δανειστές μας, γι’ αυτό ακριβώς πιέζουν όσο το δυνατόν περισσότερο, αφού δε μπορούν να αποκαταστήσουν με αυτή την κυβέρνηση την πολιτική εμπιστοσύνη».
Ανακοίνωση
Νωρίτερα το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση εξαπολύοντας επίθεση με αφορμή τις εξελίξεις στην πορεία των διαπραγματεύσεων.
«Ο κ. Τσίπρας δεν έμαθε τίποτα από τις περυσινές του αποτυχίες. Έφαγε τον χρόνο με ανούσιες συζητήσεις και τώρα που το ταμείο άδειασε, ψάχνει εναγωνίως λύση», αναφέρει το κόμμα του Στ. Θεοδωράκη και προσθέτει: «Πέρυσι τον 15Αύγουστο μιλούσε για το 17ωρο σκληρής δουλειάς προκειμένου να φέρει το 3ο Μνημόνιο, τώρα πασχαλιάτικα σερβίρουν ξανά το αφήγημα της σκληρής διαπραγμάτευσης. Αυτό όμως δε θα απαλύνει τον πόνο από τα σκληρά μέτρα που έρχονται. Ο υπουργός του κ. Τσακαλώτος είχε πει ότι “αν φθάσουμε στο Μάιο, καήκαμε” και τώρα που φτάσαμε στον Μάιο, πρέπει να μας πουν πόσο μας κόστισε η ανικανότητά τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα