“Η πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης”

Οι δραματικές εξελίξεις στην διαπραγμάτευση, αλλά και το γεγονός ότι τα κρατικά ταμεία αδειάζουν έχουν κάνει τους πάντες στη Νέα Δημοκρατία να προετοιμάζονται για όλα τα πιθανά σενάρια.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από το «γαλάζιο» στρατόπεδο, στη Ν.Δ. λένε «όχι» σε οικουμενική κυβέρνηση και βλέπουν πως υπάρχουν δύο σενάρια: ή να συνθηκολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ή να προχωρήσει σε ρήξη.
Για το ενδεχόμενο οικουμενικής κυβέρνησης οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι «αυτή την προοπτική την έχει πυροβολήσει πρώτος ο Τσίπρας που συνεχώς παράγει εντάσεις». Προσθέτουν δε πως «τώρα που η χώρα χρειάζεται λύσεις ταχέως εφαρμόσιμες, δεν έχει την πολυτέλεια να προχωρήσει με μία τέτοια λύση».
Οι ίδιες πηγές από τη Ν.Δ. τονίζουν πως πλέον ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως εξετάζει δύο βασικά σενάρια. Αυτό της συνθηκολόγησης, γιατί θα πρόκειται περί συνθηκολόγησης με ένα πακέτο μέτρων 9,5 δισ. ευρώ. Το δεύτερο θα είναι η ρήξη, με τρία ενδεχόμενα:
• Τη συμπόρευση με άλλα κόμματα
• Τις πρόωρες εκλογές
• Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος
Επίθεση
Στο μεταξύ επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. απευθύνθηκε σε πρώτο πρόσωπο στον Αλέξη Τσίπρα και τον κάλεσε να παραιτηθεί και να μην οδηγήσει τη χώρα σε αδιέξοδο. Μάλιστα χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως την «πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Κατηγόρησε δε τον κ. Τσίπρα ότι «δεν έχει καμία αναστολή να παίζει το μέλλον της χώρας στα ζάρια». Ο κ. Μητσοτάκης, μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με τους δανειστές, είπε ότι οι πολιτικές εξελίξεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες.
Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Δεν θα σας επιτρέψουμε να δώσετε άλλοθι σε εκείνους που θέλουν να σπρώξουν τη χώρα στο περιθώριο. Να πρωτοστατήσουμε στο κίνημα για να φύγει η παρέα που έγινε κυβέρνηση με ψέματα και αυταπάτες και που σε 9 μήνες φόρτωσε τη χώρα με 2 νέα Μνημόνια και 12 δισ. πρόσθετα μέτρα. Εδώ και μήνες του λέγαμε και του το έλεγα και εγώ προσωπικά ότι κάθε μέρα που δεν κλείνει τη διαπραγμάτευση ο λογαριασμός θα ανεβαίνει. Βυθισμένος στις ψευδαισθήσεις του και δεμένος με το πελατειακό του κράτος, μας αγνόησε». Αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Ηδη μας ζητούν αυτή τη στιγμή πέντε φορές παραπάνω μέτρα από ό,τι μας ζητούσαν τον Δεκέμβριο του 2014. Τώρα έρχονται να προστεθούν και τα μέτρα-κάβα που είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα».
Ο Αυγενάκης

Ομόφωνα εξελέγη νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Η εκλογή -διά βοής- έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της νέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, που αναδείχθηκε από το συνέδριο των προηγούμενων ημερών.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης ήταν ο μοναδικός που έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του γραμματέα. Αμέσως μετά την εκλογή του, σε μια πρώτη δήλωση στους δημοσιογράφους, ο νέος γραμματέας της Ν.Δ. είπε: «Θα είμαστε πρώτη δύναμη τώρα που θα γίνουν εκλογές». Παράλληλα, δήλωσε συγκινημένος που σήμερα εκλέγεται γραμματέας μετά από πορεία χρόνων στη Ν.Δ., ξεκινώντας 15 ετών όταν έγινε μέλος της ΜΑΚΙ.
«Αυτό, από μόνο του αποτελεί μήνυμα ότι αν εργαστείς η αναγνώριση θα έρθει. Η ευκαιρία θα σου δοθεί. Αυτό το μήνυμα της αξιοκρατίας εκπέμπει η ΝΔ σήμερα», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος μίλησε αναλυτικά για το συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την επιτυχία που –όπως είπε- σημειώθηκε τόσο οργανωτικά όσο και σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του κόσμου.
Επίσης έδωσε συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν μέλη της νέας ΠΕ και ευχαρίστησε με ξεχωριστή αναφορά τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη που του δείχνει από την πρώτη στιγμή.
«Είναι τιμή για μένα να διαδέχομαι γραμματείς που απολάμβαναν και απολαμβάνουν αγάπη και σεβασμό. Τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, τον Μανώλη Κεφαλογιάννη, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Λευτέρη Ζαγορίτη», είπε και τόνισε πως στόχος είναι η ουσιαστική αναβάθμιση της ΠΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα