Θα ψηφίσουν και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χ.Α.

Παρόντες στη Βουλή προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι κατηγορούμενοι και μή βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Η εισαγγελέας των φυλακών εκανε δεκτό το σχετικό αίτημά των προσφυλακισμένων βουλευτών του κόμματος και τους έδωσε άδεια να μεταβούν στη Βουλή. Αξίζει να σημειωθεί οτι είναι η πρωτη φορά που η εισαγγελέας δίνει άδεια στους προφυλακισμένους βουλευτές, πλην των περιπτώσεων που αφορούσαν την άρση της ασυλίας τους, να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Συμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας έκρινε οτι πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα ενώ ειναι προφανές πως ετίθετο και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία. Η απόφαση της εισαγγελέως αφορά τους προφυλακισμένους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη, οι οποίοι εχουν εκφράσει την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν θετικά για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη Βουλή αναμένεται να μεταβή και ο ανεξαρτητος πλέον βουλευτής Στάθης Μπούκουρας ο οποίος κρατείται προσωρινά στις φυλακές Ναυπλίου. Εφόσον ζητήσει αδεια αυτή θεωρείται βεβαιο οτι θα του δοθεί δεδομένου οτι προ ημερών η εισαγγελέας Εφςτών ειχε προτείνει να αφεθεί ελευθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ.Μπούκουρας. Αναμένεται βεβαίως επ αυτού και η εκδοση του βουλευματος του Συμβουλίου Εφετών. Τελος στην ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας θα συμμετάσχουν και οι λοιποί βουλευτές της Χ.Α. οι οποίοι είναι μεν κατηγορουμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αλλα εχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικοί όρους. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια , Δημήτρη Κουκούτση, Νίκο Μίχο, Μιχάλη Αρβανίτη, Αντώνη Γρέγο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο που αρχικά είχε προφυλακιστεί αλλά αφεθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους τον περασμένο Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα